28.5 C
Šentjur pri Celju
05/07/2020
sentjur.net

Kozjanski lumpi v finalu Rakete

V oddaji Raketa, ki je na Planetu TV vsako nedeljo zvečer z voditeljem Boštjanom Romihom, so dobili prostor tudi mladi glasbeniki. Zaenkrat so to še neodkriti talenti, ki se predstavljajo v rubriki ”Mlade zvezde Rakete”. V vsaki polfinalni oddaji pa lahko gledalci preko telefonov glasujejo za svoje kandidate, ki se bodo uvrstili v finalno oddajo. Med njimi je tudi kozjanski ansambel, ki sliši na ime Kozjanski lumpi. Sestavljajo ga 4 člani: 14-letni Danijel Kruljc na klarinetu in njegova 12-letna sestra Tjaša na trobenti, ki prihajata iz Tratne pri Grobelnem, ter 12-letni Rok Krašovec na harmoniki in 10-letni Nik Zendzianowsky na baritonu, ki  prihajata iz Loke pri Žusmu.

Ime ansambla je sestavljeno po receptu starih kozjanskih ljudskih zasedb, ki so igrali na svatbah, veselicah ipd. Prvič so se v oddaji že predstavili z Avsenikovo skladbo ”Iz Bohinja” in tako prišli v polfinale. To nedeljo je bilo na sporedu polfinale, kjer so se med šestimi mladimi zasedbami borili za vstop v finale. Predstavili so se z Avsenikovo polko ”Na avtocesti” in se tako s pomočjo telefonskih glasov gledalcev uvrstili v finalno oddajo, ki bo na sporedu 22. decembra. Zmagovalci se obenem potegujejo za harmoniko Munda. Mlade glasbenike pa ne druži samo ljubezen do glasbe, z veseljem obiskujejo tudi vaje in nastope z Malim pihalnim orkestrom Šentjur. Njihov mentor in učitelj je Davor Pušnik iz Gorice pri Slivnici, ki jih spodbuja ter jih z veseljem pripravlja na njihove nastope. (V. A.)

Sorodne novice

Slavje v Loki trajalo in trajalo

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več