19.2 C
Šentjur pri Celju
22/07/2024
sentjur.net

Likovnice UTŽO v poklonu na Edvarda Ravnikarja

Šentjur, 1. 10. 2023 – Članice likovnega študijskega krožka Univerze za tretje življenjsko obdobje Šentjur so se poklonile letu Edvarda Ravnikarja z okoljsko noto. Likovni študijski krožek ima na Ljudski univerzi Šentjur že večletno tradicijo in ker je Vlada RS leto 2023 razglasila za leto arhitekta Edvarda Ravnikarja, so članice krožka proučile njegova najbolj znana dela, si nekatera – predvsem v Ljubljani – ogledale in se odločile, da jim dodajo nekaj svežega, rastočega.

Tako so skupaj z mentorico Kvirino Martino Zupanc zasnovale likovni projekt Ko sivine ozelenijo. Ravnikarjeve stavbe so odele v zelenje in cvetoče rastlinje. Namen razstave je opozoriti na pomen zelenih površin v urbanističnih krajih – njihov vpliv na kakovost zraka, na duševno zdravje, na splošno dobro počutje in kakovost bivanja. Projekt opozarja, da lahko že ena zelena stavba močno prispeva k ustvarjanju zelene družbe, ki je okoljsko ozaveščena. (LUŠ)

Sorodne novice

Učenje za življenje

Jure Godler

KULinarični in KULturni bazar postregel z raznolikostjo

Jure Godler

Nov začetek med obrazi, mesti in osati

ViP

S priznanji mesta otvorili Šentjurjevo

Jure Godler

Združena ustvarjalnost matere in hčere

Tjaša Ferlež

Ob dnevu žena tudi o položaju žensk v Indiji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več