0.1 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

Likovnice UTŽO v poklonu na Edvarda Ravnikarja

Šentjur, 1. 10. 2023 – Članice likovnega študijskega krožka Univerze za tretje življenjsko obdobje Šentjur so se poklonile letu Edvarda Ravnikarja z okoljsko noto. Likovni študijski krožek ima na Ljudski univerzi Šentjur že večletno tradicijo in ker je Vlada RS leto 2023 razglasila za leto arhitekta Edvarda Ravnikarja, so članice krožka proučile njegova najbolj znana dela, si nekatera – predvsem v Ljubljani – ogledale in se odločile, da jim dodajo nekaj svežega, rastočega.

Tako so skupaj z mentorico Kvirino Martino Zupanc zasnovale likovni projekt Ko sivine ozelenijo. Ravnikarjeve stavbe so odele v zelenje in cvetoče rastlinje. Namen razstave je opozoriti na pomen zelenih površin v urbanističnih krajih – njihov vpliv na kakovost zraka, na duševno zdravje, na splošno dobro počutje in kakovost bivanja. Projekt opozarja, da lahko že ena zelena stavba močno prispeva k ustvarjanju zelene družbe, ki je okoljsko ozaveščena. (LUŠ)

Sorodne novice

Že 15. profesionalno usposabljanje pedagoških delavcev na Slomu

Jure Godler

Odkrivanje skritih arhetipov šentjurske farne cerkve

Jure Godler

Lončarili z Živo Zupanc Buser

Tjaša Ferlež

Počitniške ustvarjalnice za otroke in mobilni heroji za starejše

Jure Godler

Z novimi znanji in spoznanji na Ljudski univerzi Šentjur

Jure Godler

KUL bazar je bil kul

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več