21.6 C
Šentjur pri Celju
02/07/2022
sentjur.net

Ljubezen do starodobništva ne usahne

Šentjur, 27. 4. 2022 – Na dan upora proti okupatorju, se vsako leto pred muzejem Južne železnice zberejo lastniki starodobnih vozil in svoje jeklene konjičke postavijo na ogled. Letos, ko so ukrepi le malo popustili, pa je organizatorjem Klubu starodobnikom “Večno mladi” Šentjur zagodlo vreme. Ker so pravi lastniki starinskih avtomobilov in motorjev pozorni, da svoje kovinske ljubljence ne izpostavljajo ekstremnim vremenskim pogojem je tokrat udeležba na srečanju starodobnikov bila le skromnejša. Predvsem so manjkali tisti najstarejši in najlepši. Kljub slabemu vremenu pa so se obiskovalci vseeno podali na ogled.

“Ker naše prireditve zaradi korone dve leti ni bilo smo jo tudi organizatorji že močno pogešali. Ljubezen do starodobništva ne usahne in bo pri nas ostala tudi v naprej,” nam je povedal Franc Ratej, predsednik kluba. Priznal pa je, da je zaradi slabega vremema ostalo doma vsaj polovica udeležencev. “Upam si trditi, da bomo s to prireditvijo, ki je letos 14. bomo tudi v prihodnjih letih nadaljevali,” je še dejal.

Panoramska vožnja

Že po običajo pa starodobniki ne ostanejo zgolj na parkirišču, ampak se podajo tudi na panoramsko vožnjo. Zaradi zapore prometa skozi center Šentjurja, so traso organizaotrji spremenili. Tokrat so se podali po klasični poti skozi Štor in Teharij do Celja pa do Letališča Levec. Tam so za voznike poskrbeli, da so si lahko ogledali tudi renovirano letališče, ter se podali nazaj v Šentjur. Za lastnike jeklenih konjičkov so pripravili spominska darila za vse ostale pa bogat srečelov, na katerem je vsaka srečka bila dobitna. Prav tako so poskrbeli, da želodčki obiskovalcev niso bili prazni. Organizatorji so se zaradi nižanja stroškov odločili tudi, da ne povabijo nobene glasbene skupine, so pa poskrbeli za mehansko glasbo. (Jure Godler, foto: Kvirina M. Zupanc in Jure Godler)

Sorodne novice

Starine popeljali po Kozjanskem

ViP

Srečanje starodobnih kolesarjev zaokrožili z 10 km progo

Jure Godler

S starodobniki polepšali dan starostnikom

Jure Godler

Po svečnici še o minulem letu v naših župnijah

Jure Godler

Pripravili so mini bolšjak stare avtomobilske in druge opreme

Jure Godler

Organizirali srečanja za starejše in predstavitev oživljanja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več