17.9 C
Šentjur pri Celju
13/06/2021
sentjur.net

Prejeli smo: V novo šolsko leto z Ljudsko univerzo Šentjur

Področje izobraževanja odraslih postaja iz leta v leto bolj raznoliko glede na ciljne skupine, vsebino poučevanja, pa tudi izvajalce in zakonodajo. Čeprav je šentjurska ljudska univerza (LUŠ) ena manjših, ji ravno to omogoča fleksibilnost, hitro prilagajanje novim trendom, predvsem pa oseben in individualiziran pristop do vseh uporabnikov.

LUŠ že od leta 2018 kot konzorcijski partner izvaja projekt Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc, sofinanciran s strani evropskih sredstev, v okviru katerega izvajajo brezplačna izobraževanja za starejše od 45 let in nižje poklicno izobražene. Izobraževanje na delovnem mestu je najhitreje rastoče področje v praksi izobraževanja odraslih in projekt je odličen odgovor na učenje, povezano z delom. V okviru projekta se lahko zaposleni, pa tudi brezposelni, udeležijo tečajev tujih jezikov, računalništva v povezavi s tablicami in pametnimi telefoni, komunikacije, pridobijo certifikat NPK Viličarist/-ka ali opravijo javno veljavni program Usposabljanje za življenjsko uspešnost – Izzivi podeželja, preko katerega ljudje s podeželja usvojijo pester nabor znanj za izboljšanje svojega socialnega in ekonomskega statusa. Brezposelni so lahko v tečaje napoteni tudi s strani Urada na delo Šentjur. Tečaji se izvajajo v prostorih LU Šentjur ali na sedežih podjetij. Vsebino in način poučevanja prilagodijo vašemu znanju, potrebam in željam.

Druge uspešne oblike izobraževanj na LUŠ ponujajo še preko manjših študijskih skupin, študijskih krožkov, pa tudi Univerze za tretje življenjsko obdobje Šentjur, ki starejšim odraslim tedensko ponuja nove izobraževalne vsebine. Novo šolsko leto bodo pričeli 3. oktobra, kjer se jim bo na predavanju Ne za šolo, za življenje se učimo pridružila znana novinarka in doktorica zgodovine Rosvita Pesek. 5. oktobra pa se bodo odpravili na medgeneracijski izlet na Koroško po 8,4 km dolgi Malgajevi poti.

Za starše 23. oktobra ob 18. uri v Ipavčevem kulturnem centru organizirajo prav tako brezplačno predavanje priznanega terapevta in vodja ambulante za odvisnosti Zdravstvenega doma Nova Gorica Mihe Kramlija z naslovom Močni straši, stabilni otroci, ki bo spregovoril, kako lahko starši preprečijo odvisnosti od elektronskih naprav in video igric. 22. novembra bodo za delavce v vzgoji in izobraževanju organizirali že 11. Slomškov simpozij, ki sodi v Katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju, prijave pa potekajo preko aplikacije KATIS in delavcem pripomore pri napredovanju v nazive.

Vabljeni, da pri njih izkoristite tudi možnosti brezplačnega svetovanja ali brezplačne uporabe računalniške učilnice za potrebe samostojnega učenja. Več o njihovih vsebinah si lahko preberete na njihovi spletni in FB strani, veseli pa bodo tudi vašega obiska na Mestnem trgu 5.

Sorodne novice

Povezani v vseživljenjskem učenju tudi na daljavo

Jure Godler

Izmerite matematične in bralne spretnosti na LUŠ

Jure Godler

Uvodno srečanje s polovico New swing quarteta

Jure Godler

Zahvala tečajnikov Univerze za tretje življenjsko obdobje na LUŠ

Jure Godler

LUŠ s čebelarji pripravila zaključek šolskega leta

Jure Godler

V časih in prostorih – razstava likovnega študijskega krožka (LUŠ)

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več