22.6 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Mala šefa Slovenije postala Hruševljana

Šentjur, 12. 5. 2024 – Mali šef Slovenije je resničnostni kuharski šov POP TV, kjer svoje veščine predstavijo mladi kuharji. Med sabo se je pomerilo osem kuharskih parov slovenskih osnovnih šol. Mladi kuharski šefi so morali v nizu oddaj na izpadanje vedno znova dokazovati svoje veščine, kako se spretno smukajo po kuhinji, znajo vrteti kuhalnico in pripravljati vrhunske jedi. Te pripravljene jedi so poskusili trije slovenski šefi Jorg Zupan (Restavracija Aftr in Gostilna Breg), Mojca Trnovec (Gostilna Mihovec) in Gregor Jager (Pohorje Village Wellbeing resort) in jih na koncu tudi ocenili. Oddajo je vodil slovenski komik Sašo Stare. Oddaja šteje že šest sezon ter v vsaki sezoni je bilo deset izločilnih oddaj ter na koncu veliki finale.

Od šestnajstih mladih šefov, ki tekmujejo v parih, sta se v finale oddaje uvrstila tudi mlada kuharska mojstra Julija Recko in Jakob Kodrič iz OŠ Hruševec Šentjur. V uvodni predstavitvi so zapisali, da je za Julijo kuhanje bolj hobi, čeprav blesti v pripravi sladic. Jakob pa je resno in trdno odločen, da bo nekoč posegel po Michelinovih zvezdah. V finalu sta se pomerila z Maticem Knezom in Leonom Luštekom iz OŠ Jurija Dalmatina Krško. Tekmovalci so v finalni oddaji dobili proste roke pri izbiri jedi za trihodni meni. Čas za pripravo vseh treh jedi je bil omejen – 35 minut za predjed, 60 minut za glavno jed in 35 minut za sladico.

Tunin Wellington za glavno jed

Hruševljana sta za predjed pripravila skutine žličnike, artičokino omako z meto in ocvrtim artičokinim čipsom. Čeprav je Wellington pečenka svetovno znana jed, sta Julija in Jakob na Wellingtonski način tokrat pripravila tuno. A se je v šovu in oddaji v živo skoraj zalomilo, saj se je med našima kuharskima mojstroma malo zaiskrilo in nastala majhna panika. Kljub temu pa sta se hitro obvladala in nadaljevala z delom. Poleg tune sta postregla pire iz zelene in krompirja ter omako iz peteršilja. Kot zadnjo jed, sladico, sta pripravila karamelizirano pitajo z avokadovim sladoledom in meto, poleg pa omako iz karamele in pomarančnega soka.

Zadnjo besedo so seveda imeli žiranti. Ti so Juliji in Jakobu namenili vseh možnih 15 točk in Šentjurčana sta postala tudi zmagovalca šova Mali šef Slovenija. Prejela sta vsak svoj veliki pokal, OŠ Hruševec Šentjur pa je dobila donacijo 10.000 evrov. Mladima chefoma iz Hruševca čestitamo in se veselimo vrhunskih jedi, ki bodo v prihodnje nastajale pod njunimi rokami. (Jure Godler, foto: zajetje zaslona POP TV) 

Sorodne novice

Na šolski proslavi otvorili energetsko sanirano šolo

Jure Godler

Hruševec med najbolj športnimi šolami

ViP

Hura, prosti čas

Jure Godler

OŠ Hruševec Šentjur v energetsko sanacijo

Jure Godler

OŠ Hruševec Šentjur prejela »priznanje digitalna šola«

Jure Godler

Trajnostna mobilnost: Pot v šolo je možna tudi s pešbusom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več