28.7 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Malgajevci ponovno na prestolu

Šentjur, 18. 2. 2016 – Mladinski center Šentjur je že šesto leto zapored organiziral kviz “Ali poznaš svojo občino?”.  Na kvizu se je v poznavanju naravne in kulturne dediščine, zgodovine, gospodarstva občine Šentjur ter delovanja lokalne samouprave in upravne enote pomerilo šest ekip iz šestih osnovnih šol iz občine Šentjur. “Kviz izvajamo z namenom, da mlade spoznavamo z okoljem, v katerem živimo,” je povedala moderatorka tekmovanja Mojca Krevel. Vse tekmovalce pa so kot del priprav na kviz člani MCŠ že popeljali na izlet po naši občini in jim predstavili nekaj manjših znamenitosti. Organizatorji pa so v preteklem letu ustvarili tudi niz namiznih iger, ki vsem generacijam omogočajo spoznavanje občine Šentjur. Prisotne navijače in učitelje pa je pozdravila tudi vodja MCŠ Lara Žmaher, ki je zelo vešče citirala filozofa Sokratesa ter potegnila vzporednice med takratno in današnjo mladino ter se obregnila, da razen tehnološkega razvoja pravzaprav ni ločilo mladih takrat in mladih danes toliko različnih stvari. Tekmovalcem pa je zaželela čim več pravilnih odgovorov.

Učenci iz osnovnih šol Šentjurja, Hruševca, Slivnice pri Celju, Planine pri Sevnici, Dramelj in Ponikve so morali v mapo Občine Šentjur pravilno označiti nekaj krajevnih značilnosti. Med drugimi najti Grobelno, Bohor, pranger, Muzejsko zbirko Glažuta, spominsko sobo Blaža Kocena … Sledila so precej težka vprašanja za splošno razgledanost povprečnega občana, k sreči pa so se mladi tekmovalci precej dobro pripravili in praviloma odgovarjali pravilno. Razliko v končnem rezultatu so prinašala bolj zavita vprašanja, kot so, katera izmed OŠ ali POŠ leži na največji nadmorski višini, kaj je bil po poklicu planinski fotograf Alfonz Jurše, je pagodovec zdravilna raslina, katera kmetijska panoga prevladuje na našem območju, kje dobimo vpogled v zemljiško knjigo itd.

Po končanem kvizu in ko je komisija preštevala glasove, so se med tekmovalce pomešali še občinski svetniki Lovro Perčič, Aleksandra Šuster Močnik, Barbara Kvas Ocvirk, Peter Jevšinek, Sara Zupanc in podžupan Robert Polnar. Občinski veljaki so odgovarjali na nekaj splošnih vprašanj moderatorke.

Po preštetju vse glasov so največ točk zbrali osmošolci OŠ Franja Malgaja Šentjur in ponovno postali zmagovalci tega kviza. Od šestih kvizov so malgajevci zmagali štirikrat, enkrat je zmaga romala na Planino pri Sevnici ter enkrat v Hruševec. (Jure Godler)

Sorodne novice

Gostovanje pri prijateljih v Srbiji

Jure Godler

Šest dni spoznavali mobilnost v Španiji

Jure Godler

Vabilo na posvet izvajalcev dodatne strokovne pomoči za otroke

Jure Godler

Pionirji in mladinci GZ Šentjur na državno tekmovanje

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi gostili regijski kviz Gasilske mladine Celjske regije

Tjaša Ferlež

Španski otroci so obiskali šentjursko šolo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več