4.8 C
Šentjur pri Celju
09/12/2022
sentjur.net

Malgajevci tretjič nepremagljivi

Ste vedeli, koliko kvadratnih kilometrov kmetijskih površin ima Občina Šentjur? Na koliko občin in kje meji? Kateri zaščiteni cvetlici imata na območju občine svoja rastišča? Že, že, velikonočnica, katera je pa tista druga?! Pa kateri je eden izmed bratov Ipavec je napisal balet Možiček? In katere štiri pogoje morate izpolnjevati, da lahko postanete občinski svetnik? To in še marsikaj so terjala vprašanja kviza in po zelo izenačeni tekmi je zmagala ekipa OŠ Franja Malgaja Šentjur, naravnost zavidljivo znanje pa so prikazale tudi ostale ekipe. Malgajevci so zmagali na kvizu že tretjič zapored. Kviz pa so organizirali člani Mladinskega centra Šentjur, ki ga vodi Lara Žmaher.

Kvizu je sledil še ogled prostorov občinske uprave ter opisi dela posameznih občinskih služb. Vodeni ogled se je zaključil s skupinskim fotografiranjem v županovi pisarni. Dan odprtih vrat na Občini Šentjur je tako mineval v znamenju mlade generacije, polne znanja, ki bo v prihodnje zagotovo še bolj tvorno sooblikovala delo in življenje v občini.

Sorodne novice

V Šentjurju imamo kar 1.434 praznih stanovanj?!

Jure Godler

V Šentjurju 214 novih okužb, v Dobju največji porast v regiji

ViP

Prijateljstvo Šentjurja in Neu Anspacha v luči obletnice diplomatskih stikov med državama

ViP

Epidemiološke številke tudi v naših krajih strmo navzgor

ViP

Dobje med najmanj precepljenimi občinami

ViP

Najboljša javna stranišča v Krškem in na Ptuju. Kako je v Šentjurju?

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več