17.4 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

Malgajevci tretjič nepremagljivi

Ste vedeli, koliko kvadratnih kilometrov kmetijskih površin ima Občina Šentjur? Na koliko občin in kje meji? Kateri zaščiteni cvetlici imata na območju občine svoja rastišča? Že, že, velikonočnica, katera je pa tista druga?! Pa kateri je eden izmed bratov Ipavec je napisal balet Možiček? In katere štiri pogoje morate izpolnjevati, da lahko postanete občinski svetnik? To in še marsikaj so terjala vprašanja kviza in po zelo izenačeni tekmi je zmagala ekipa OŠ Franja Malgaja Šentjur, naravnost zavidljivo znanje pa so prikazale tudi ostale ekipe. Malgajevci so zmagali na kvizu že tretjič zapored. Kviz pa so organizirali člani Mladinskega centra Šentjur, ki ga vodi Lara Žmaher.

Kvizu je sledil še ogled prostorov občinske uprave ter opisi dela posameznih občinskih služb. Vodeni ogled se je zaključil s skupinskim fotografiranjem v županovi pisarni. Dan odprtih vrat na Občini Šentjur je tako mineval v znamenju mlade generacije, polne znanja, ki bo v prihodnje zagotovo še bolj tvorno sooblikovala delo in življenje v občini.

Sorodne novice

Poziv občanom, ki so utrpeli škodo na stavbah in zemljiščih

Jure Godler

Sprejem odličnjakov: V življenju je potrebno imeti cilje

Jure Godler

Šentjurski vitezi 2023

Jure Godler

Naši mladi podeželani na kvizu Mladi in kmetijstvo

Tjaša Ferlež

Gasilska mladina se je pomerila v znanju

Tjaša Ferlež

Lahko Šentjur ostane brez 24-urne nujne medicinske pomoči?

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več