18.2 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Pionirji in mladinci GZ Šentjur na državno tekmovanje

Rače, 13. 4. 2024 – V Račah je v tamkajšnji športni dvorani, prostorih šole in na zunanjem igrišču potekal 22. državni kviz gasilske mladine, na katerem so nastopili najboljši mladi gasilci iz vse Slovenije. S kvizom na občinski, regijski in državni ravni preverjajo znanja ter spretnosti mladih gasilcev, utrjujejo svoje medsebojne odnose in izmenjujejo izkušnje.

Na kvizu so sodelovale tričlanske ekipe pionirjev, mladincev ter gasilcev pripravnikov, ki so se najbolje odrezale na regijskih kvizih. Tekmovanja so se udeležili tudi ekipa pionirjev iz PGD Planina pri Sevnici, ekipa pionirjev iz PGD Loka pri Žusmu in ekipa mladincev iz PGD Loka pri Žusmu. Ekipe so se med seboj pomerile v gasilski spretnosti, vezanju vozlov in teoretičnem znanju, kjer so se vprašanja nanašala na požarno preventivo, zgodovino razvoja gasilstva, opremo, prvo pomoč ipd. Glede na kategorijo so se tekmovalci izkazali z obvladanjem različnih spretnostnih vaj: pionirji s spajanjem cevi na trojak, prenosom ročnika in s prepoznavanjem opreme, podobno tudi mladinci, pripravniki pa tudi z navezovanjem gasilske opreme. V pionirski konkurenci je ekipa PGD Loka pri Žusmu osvojila odlično 5. mesto, medtem ko so pionirji PGD Planina pri Sevnici zasedli 29. mesto med 41. ekipami. Mladinci PGD Loka pri Žusmu so dosegli 25. mesto med 41. ekipami.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Na Ponikvi gostili regijski kviz Gasilske mladine Celjske regije

Tjaša Ferlež

Proslavili uspehe mladih lokarskih gasilcev

Tjaša Ferlež

Pionirji in mladinke Svetega Štefana prvi na gasilskem tekmovanju

Jure Godler

Pionirji iz Loke pri Žusmu odhajajo na državno tekmovanje

Tjaša Ferlež

Šentjurski vitezi 2023

Jure Godler

Naši mladi podeželani na kvizu Mladi in kmetijstvo

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več