25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Članice Društva kmetic Mavrica so se podale na izlet v Celje

Celje, 5. december 2019 – Članice Društva kmetic Mavrica Šentjur so se z vlakom odpeljale v Celje. Celje že krasi mnogo prazničnih lučk, drevesc in drugih okraskov, ki simbolizirajo skorajšnji prihod praznikov. Od železniške postaje so se sprehodile do Pokrajinskega muzeja Celje, kjer so si ogledale razstavo Mesto pod mestom. Tam so lahko videle izkopanine ostanka rimske ceste in več rimskih vil, ki so nekoč stale točno na tem mestu, kot stojijo še danes. Od tod so krenile na podroben ogled mesta Celje, kamor jih je popeljal vodič. Ta je povedal veliko zanimivega o sami zgodovini mesta in o njegovih znamenitostih.

Zanimive dogodivščine

Vmes je bil še čas za malico, po malici pa so se z avobusom CeleBus odpeljale na Celjski grad. Tam so si ogledale ostanke znamenitega in mogočnega gradu. Občudovale so mesto v dolini. Jasno in sončno vreme je dalo možnost ogleda širše okolice celjske kotline. Na gradu jim je vodič skušal opisati grajsko življenje celjskih grofov ter jim med drugim povedal marsikatero znano dogodivščino in prigodo plemiške rodbine.

Potepanje so nadaljevale v mestu, kjer so si po vseh ogledih in slišanih informacijah zaslužile pozno kosilo v gostilni Pri Stolpiču. Po kosilu so si ogledale še okrašeno mesto Celje, kjer so se v hladnem večeru lahko pogrele s kuhanim vinom ali ginom. Ogledale so si tudi ponudbo izdelkov na tamkajšnjih stojnicah. Izlet so zaključe z vožnjo s kočijo. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Vrtec Šentjur: Po poteh našega kraja

Jure Godler

Društvo kmečkih žena Mavrica: Z dobro voljo na pot

Tjaša Ferlež

Za nova znanja se vedno najde čas

Tjaša Ferlež

Tokrat so se odpravili v Štajersko prestolnico

Tjaša Ferlež

Članice Društva kmetic Mavrica so raziskovale Pohorje

Tjaša Ferlež

Preučevali življenje Josipa Ipavca in ga upodobili s pop artom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več