27.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Med počitnicami so otroci obiskali varovance VDC

Šentjur, 28. 2. 2020 – Zadnji petek v mesecu februarju je bil za mnoge šolarje tudi počitniško obarvan. V Varstveno delovnem centru Šentjur so pripravili posebno počitniško druženje. Že nekaj let zapored med zimskimi počitnicami uporabniki in zaposleni VDC Šentjur medse povabijo otroke in sorodnike zaposlenih. Ti dopoldne preživijo v družbi oseb z motnjami v duševnem razvoju ter skupaj z njimi izdelujejo različne predmete, rišejo, plešejo in igrajo.

Šolske počitnice so lepa priložnost, da se otroci srečajo z uporabniki in z njimi preživijo nekaj časa, ob tem pa se imajo lepo. Družijo se v delavnicah, ob družabnih igrah, se skupaj kaj novega naučijo ter lepega ustvarijo. Starejši otroci že sami pripravijo delavnice, v katere se kasneje vključujejo uporabniki in otroci. Mlajši otroci pa se vsaki delavnici priključijo in jo preizkusijo. “Kvalitetno preživeto dopoldne je nekaj čudovitega, saj se krepijo spoznavanja in oblikujejo nova prijateljstva,” so povedali zaposleni v VDC. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Gostovanje pri prijateljih v Srbiji

Jure Godler

Na Anderburgu raste nova stavba. Kaj bo v njej?

ViP

Minister za vzgojo in izobraževanje obiskal tudi Ponikvo

Jure Godler

Počitniške ustvarjalnice za otroke in mobilni heroji za starejše

Jure Godler

Prejeli smo: Žur za konec šolskih ur je uspel

Jure Godler

Hura, prosti čas

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več