19.4 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Med počitnicami so otroci obiskali varovance VDC

Šentjur, 28. 2. 2020 – Zadnji petek v mesecu februarju je bil za mnoge šolarje tudi počitniško obarvan. V Varstveno delovnem centru Šentjur so pripravili posebno počitniško druženje. Že nekaj let zapored med zimskimi počitnicami uporabniki in zaposleni VDC Šentjur medse povabijo otroke in sorodnike zaposlenih. Ti dopoldne preživijo v družbi oseb z motnjami v duševnem razvoju ter skupaj z njimi izdelujejo različne predmete, rišejo, plešejo in igrajo.

Šolske počitnice so lepa priložnost, da se otroci srečajo z uporabniki in z njimi preživijo nekaj časa, ob tem pa se imajo lepo. Družijo se v delavnicah, ob družabnih igrah, se skupaj kaj novega naučijo ter lepega ustvarijo. Starejši otroci že sami pripravijo delavnice, v katere se kasneje vključujejo uporabniki in otroci. Mlajši otroci pa se vsaki delavnici priključijo in jo preizkusijo. “Kvalitetno preživeto dopoldne je nekaj čudovitega, saj se krepijo spoznavanja in oblikujejo nova prijateljstva,” so povedali zaposleni v VDC. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Počitniški direndaj na Ljudski univerzi Šentjur

Jure Godler

Minister Jože Podgoršek obiskal Šentjur

Tjaša Ferlež

Minister za kmetijstvo na obisku v Šentjurju

Jure Godler

Prejeli smo: Čas za drugačnost in iznajdljivost

Jure Godler

Borut Pahor ob letu Josipa Ipavca obiskal Šentjur

Jure Godler

Varstveno delovni center Šentjur: Jaslice tudi letos

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več