10.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2020
sentjur.net

Mednarodni poletni jezikovni tabori za otroke 

V juliju in avgustu 2016 bodo že 9. leto potekali zabavni in poučni Mednarodni poletni jezikovni tabori za otroke v izvedbi zavoda Jezikovni svet NAVITAS. Tabori za otroke med 5. in 15. letom starosti potekajo na Prevorju na Kozjanskem, na Rogli in v Solčavi.

Na jezikovnih počitnicah v objemu neokrnjene narave poteka učenje in komunikacija v tujih jezikih – angleščini, nemščini, španščini ali italijanščini, otroci iz tujine pa lahko izpopolnjujejo znanje slovenščine in spoznavajo slovensko podeželsko življenje na zelo pristen način. Seveda ne manjka raznovrstne zabave in tkanja novih prijateljskih vezi s sovrstniki s celega sveta.

Na posameznem jezikovnem taboru je največ 15 do 20 otrok, s katerimi so ves čas trije izkušeni ustvarjalni animatorji in učitelji jezikov. Tematski jezikovni tabori se med seboj razlikujejo po vsebinah in jezikih ter seveda starosti otrok. Otroci so tako obravnavani zelo individualno in razdeljeni v različne jezikovne skupine glede na njihovo jezikovno predznanje.

Otrokom je na taboru omogočen pristen stik z naravo z vsemi čuti, brez uporabe elektronskih naprav in televizorjev. Učenje jezikov je integrirano v dopoldanske in popoldanske tematske delavnice, ki se odvijajo po skupinah, v naravi. Zelo so priljubljeni tabori z maternimi govorci angleščine, ki so namenjeni otrokom nad 10 let z več predznanja angleščine. Skozi različne aktivnosti otroci spoznavajo novo uporabno jezikovno besedišče in vsakdanji jezik, nadgrajujejo svoje komunikacijske spretnosti in aktivirajo “speče” znanje jezikov. Metode dela so prilagojene starosti otrok in obsegajo petje, igre, dialoge, risanje plakatov, pisanja esejev in pripovedovanje zgodb, fotografiranje, snemanje filma v tujem jeziku ipd. Poudarek je na razvijanju samozavesti otroka pri sporazumevanju v tujem jeziku ter mednarodnem povezovanju otrok.

Nepozabna pustolovščina za otroke in tudi starše, ki so vedno znova navdušeni nad usvojenimi znanji in napredkom svojih otrok! Več o nas: www.sama-navitas.si, www.kozjanski-raj.si, www.kozjansko.si in www.guzaj.si.

Termini taborov 2016:

3. 7. – 8. 7. 2016 Solčava v Logarski dolini (5 – 9 let)  – POČITNICE NA KMETIJI: ANG, SLO 

9. 7. – 16. 7. 2016 Prevorje na Kozjanskem (10 – 14 let)  – FOTO-ŠPORTNI TABOR: ANG z maternim govorcem, ŠPA, SLO 

16. 7. – 22. 7. 2016 Rogla (11 – 15 let)  – POLETNA JEZIKOVNA PUSTOLOVŠČINA: ANG z maternim govorcem, NEM, SLO; na izbiro tudi ŠVEDŠČINA 

17. 7. – 23. 7. 2016 Prevorje na Kozjanskem (6 – 10 let) – V KOZJANSKEM RAJU Z GUZAJEM: ANG, NEM, SLO 

23.7. – 29.7. 2016 Rogla (11 – 15 let)  – FOTO-ŠPORTNI TABOR: ANG z maternim govorcem, SLO 

7. 8. – 13. 8. 2016 Prevorje na Kozjanskem (6 – 10 let)  – V KOZJANSKEM RAJU Z GUZAJEM: ANG, SLO, ITA

Podrobnejši programi na: www.poletni-tabori.si 

Informacije in prijave: 

E-pošta: info@poletni-tabori.si 

Telefon: 041/763-031 in 040/256-171

mednarodni poletni jezikovni taborimednarodni poletni jezikovni taborimednarodni poletni jezikovni tabori

Sorodne novice

Mednarodni tabori na Prevorju uspešno zaključeni

Jure Godler

V angleščini na Prevorju

Jure Godler

Mednarodni tabori za otroke že v teku

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več