11.8 C
Šentjur pri Celju
22/03/2023
sentjur.net

Medobčinsko tekmovanje v atletiki uspelo

Šentjur, 10. 5. 2017 – Atletski klub Asfalt Kovač Šentjur je ponovno organiziral posamično prvenstvo v atletiki za veliki in mali atletski pokal za osnovnošolce. Termin so iz prejšnjega tedna zaradi slabe vremenske napovedi prestavili iz petka na sredo in tokrat so imeli organizatorji veliko bolj srečno roko pri izbiri dneva. Po dobri praksi iz prejšnjih let pa so tekmovanje šentjurskih osnovnošolcev združili še s šmarskim. Tako so na eni prireditvi mladi atleti tekmovali v dveh ločenih skupinah. Tekmovanje je potekalo točno po napovedanem urniku, kar je tudi za organizatorje – atlete in sodnike AK Asfalt Kovač Šentjur – velik uspeh in priznanje.

Vodja tekmovanja je bil Vladimir Artnak, vodja sodnikov pa Rok Novak. Učenci so se pomerili v starostnih kategorijah in različnih atletskih kategorijah. V teku na 60 m, 300 m in 1000 m, v skoku v daljino, v skoku v višino, v metu vortexa in krogle, ter v štafeti 4 x 100 m. Najboljši pa so prejeli tudi medalje. Podrobne rezultate za Šentjur in za Šmarje pri Jelšah si lahko ogledate na teh povezavah. Na tekmovanju pa je “padel” tudi kakšen šolski rekord, med drugim tudi v skoku v daljino, kjer je zmagal Karlo Vodušek, s 573 cm. Prejšnji rekord pa je leta 1995 postavil Aleksander Mavrič in je bil za 1 cm krajši. Najboljši atleti se bodo udeležili regijskega prvenstva. (Jure Godler)

Sorodne novice

Urška Ogrizek tretja na Češkem

Jure Godler

Nova podlaga kraljici športa

ViP

Filip Cmok uspešen tudi v znanju biologije

Jure Godler

Medobčinsko prvenstvo OŠ v atletiki

Jure Godler

Martin Artnak državni podprvak Slovenije

Jure Godler

Val Filej je postal državni prvak

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več