14.5 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

Merkur širi svojo mrežo prodajaln – v Šentjurju odprta franšiza

Naklo, Šentjur, 8. septembra 2017 – Družba Merkur trgovina, d.d. danes odpira novo franšizno trgovino v Šentjurju pri Celju. Gre za prvo franšizo, ki je zasnovana po prenovljenem modelu poslovanja. Merkur ima trenutno 23 trgovskih centrov po vsej Sloveniji in 15 franšiznih trgovin, število teh trgovin pa namerava v prihodnje še povečati.

V Merkurju so v letošnjem letu intenzivno prenavljali franšizni model poslovanja, s katerim bodo Merkurjeve franšizne trgovine v prihodnje poleg enotnega videza in bogate ponudbe kakovostnih izdelkov kupcem zagotavljale tudi strokovno svetovanje in celovito podporo. Po tem je slovenski tehnični trgovec tudi najbolj znan.

»Nov franšizni model prinaša poslovnim partnerjem številne prednosti, saj zagotavlja več naše podpore pri vzpostavljanju poslovnih procesov, ureditvi prodajnih mest, vodenju marketinških dejavnosti in izobraževanju zaposlenih. To je zagotovilo, da bodo kupci na vseh naših lokacijah lahko izbirali enako kakovostne izdelke in storitve,« je dejal Blaž Pesjak, predsednik uprave družbe Merkur trgovina, d.d.

Pomembna pridobitev za lokalno skupnost

Kupci bodo lahko v novi sodobni trgovini Merkur Šentjur na skoraj 1.200 kvadratnih metrih ob pomoči strokovno podkovanih prodajalcev izbirali med več kot 20.000 izdelki iz skoraj vseh Merkurjevih prodajnih programov: ročno in električno orodje, okovje in vijaki, vodovod in ogrevanje, elektromaterial in svetila, kopalnice, bela tehnika in mali gospodinjski aparati, gospodinjski pripomočki in dodatki za dom ter gradbeni material in metalurgija.

Roman Moškotevc, direktor skupine VOC, katere del je tudi nova franšizna trgovina, je ob odprtju trgovine dejal: »Z novo trgovino želimo kupcem iz Šentjurja in okolice ponuditi kakovostne izdelke, celovito podporo in dragocene nasvete za prenovo doma in gradnjo, po katerih so Merkurjeve trgovine najbolj znane. Nova trgovina pomeni za lokalno skupnost z manj kot 5.000 prebivalci pomembno gospodarsko pridobitev, saj bo zagotovila sedemnajst novih delovnih mest.«

Merkur širi svoje poslovanje

 V Merkurju sledijo najnovejšim trendom na trgu in ob prenovi franšiznega poslovanja pospešeno razvijajo nove tehnologije, spletno prodajo in celovito oskrbo kupcev.

Največji slovenski tehnični trgovec svetovanje in oskrbo kupcev nadgrajuje pod novo blagovno znamko »Rečeno – storjeno«, v sklopu katere ponuja celovite rešitve na ključ. Ta storitev je letos dosegla skoraj za četrtino višjo prodajo v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Merkur nenehno nadgrajuje tudi spletno prodajo, ki danes, ob dostavi na dom, omogoča oseben prevzem v osmih trgovskih centrih po Sloveniji. Spletna prodaja močno narašča, saj letos dosegajo že več kot 45-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Tudi v letu 2017 Merkur nadaljuje uspešno poslovanje in krepi maloprodajo in prodajo podjetjem. Poslovni rezultat iz poslovanja v obdobju januar–julij 2017 v višini 4,6 milijona EUR je za 1,6 milijona oz. za 51 odstotkov boljši kot v primerljivem obdobju lanskega leta.

Družba se bo z odličnimi poslovnimi rezultati in jasno poslovno vizijo v prihodnje širila doma, vrata svojih prodajaln pa namerava odpreti tudi v tujini. (foto: Nataša Muller) (promocijsko obvestilo)

Sorodne novice

Roman Moškotevc prepustil direktorstvo VOC Celje

Jure Godler

Taekwon-do cup Ahac 2019: Delili so brce in udarce

Jure Godler

Hotel Žonta ima novega lastnika

Jure Godler

Prejeli smo: Pluženje in posipavanje že poteka

Jure Godler

Pripravljeni so na novo plužno sezono

Jure Godler

Prejeli smo: Nove naložbe podjetja Ahac ob 40. obletnici vložnin Droga

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več