16 C
Šentjur pri Celju
21/05/2024
sentjur.net

Mesec marec – mesec žensk

Dramlje, 7. 3. 2023 – Dobro smo zakorakali v mesec marec, ki ga mnogi radi poimenujejo kar mesec žensk, saj ženske praznujejo kar dva praznika – 8. marec, mednarodni praznik žensk, ki se praznuje že vse od leta 1911, in ob koncu meseca še 25. marec, materinski dan. Glede na to bi lahko marec upravičeno imenovali kar mesec žensk.

V ta namen in manjše skupno druženje so se ženske v manjši zasedbi zbrale na kmetiji Lavbič v Luterjih, kjer so si izmenjale mnenja, se predstavile, pokramljale in si na koncu privoščile še nego obraza, ki je pripomogla, da je njihova lepota ne glede na starost še bolj zasijala. Namen srečanja je po besedah organizatorke bilo namenjeno druženju, spoznavanju in zavedanju pomembnosti ženske vloge v vsakdanu. Tudi ženske imamo v svetu svoj jaz in prav je, da to tudi na glas povemo, saj si enako kot naš nasprotni spol tudi me vse to zaslužimo.

Sprejmimo sebe

Srečanje je bilo organizirano s strani članice Ženske zveze Nova Slovenija Cirile Lavbič. Na srečanju so bile poleg nežnejšega spola tudi predsednica ženske zveze Karolina Korečan, poslanka Iva Dimič ter Veronika Juvan, koordinatorka ženske zveze NSi, predsednica OO NSi Velenje. Slednja je udeleženkam srečanja izvedla nego kože in kratko delavnico ličenja.

»Ženska zveza pri NSi je aktivna na več področjih. Po ustanovitvi odbora ženske zveze NSi Šentjur – Celje, s pomočjo spleta, smo se dobile tudi v živo, pri prijazni gostiteljici Cirili. Zbralo se nas je kar nekaj žensk, da se podružimo med seboj, izmenjamo svoje poglede na svet in aktualno politiko ter se poveselimo. Veronika nas je vodila skozi delavnico ličenja. Ženske se rade izobražujemo in smo rade tudi lepe. Med seboj smo se povezale, izvedele mnogo novih informacij in pridobile nova znanja, se razvedrile, se umirile, polepšale in še mnogo več. Lepo je biti v taki družbi. Če hočemo vplivati na druge, moramo najprej sprejeti sebe,« je o dogodku povedala predsednica ženske zveze Karolina Korečan.

Mesec marec izpostavlja pomen žensk

Na torkovem srečanju je nekaj besed spregovorila tudi poslanka Iva Dimič. “Ženske smo danes s svojo energijo, delavnostjo, empatijo potrebne družbi bolj kot kdaj koli. Vendar vedno rada poudarim, da dobre družbe tudi ni brez moških. Oboji smo potrebni in skupno sodelovanje lahko obrodi najboljše. Smo v mesecu marcu, ki še posebej izpostavlja pomen žensk v naši družbi in tudi širše. Trenutno imamo v 90-članskem parlamentu kar 34 poslank, to je več kot tretjina.”

“Prvič je bila za predsednico parlamenta izvoljena ženska. Se pravi, da postajamo ženske ne samo družbeno aktivne, temveč tudi politično. Želimo spremembe na bolje in za to smo pripravljene sodelovati. Eno od mojih vodil v politiki je ureditev usklajevanja poklicnega in družinskega življenja. Vse več je mladih žensk, ki se zaradi službe in obveznosti ne odločijo ali se kasneje odločijo za družino. Slovenija je ena najstarejših družb na svetu in če ne bomo zakonsko uredili to področje, se nam v prihodnjih letih res ne piše najbolje. Vsem želim lepe marčevske dni in prijetnega druženja tudi v prihodnje.« Zbrane je na srečanju pozdravil tudi predsednik občinskega odbora Šentjur dr. Robert Maruša(Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Srečanje malih vokalnih skupin s podmladkom

Jure Godler

Priprava na porod in starševstvo

Jure Godler

Prejeli smo: 20 let? Res? Toliko je že?

Jure Godler

Od smrečke in palčkov do kurjega očesa

Jure Godler

V Gorici pri Slivnici so se srečali predstavniki LAS-ov

Jure Godler

Njihovo poslanstvo je pomoč invalidom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več