21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Miklavžev sejem večkrat pomočen

Turistično-informativni center in njena vodja Alenka Testaniere sta prvo soboto decembra ponovno, že tretjič, organizirala Miklavžev sejem. Več kot 20 stojnic z zeleno streho je krasilo ploščad pred šentjursko farno cerkvijo sv. Jurija.

Razstavljalci so nudili pestro izbiro domačih izdelkov po sprejemljivih cenah. Med njimi smo opazili tudi stojnico Literarnega društva, Likovnega društva ter mesarstva. Na skoraj vsaki stojnici pa ste lahko poskusili tudi kuhano vino. Vinogradniško društvo Šentjur je celo v ceno 2 € vračunalo kozarec Zgornjega trga. Oblačno in deževno vreme ni privabilo presežek obiskovalcev, pa čeprav je na sejem vabil letak, ki je bil poslan na vsa gospodinjstva. Tudi medla razsvetljava razstavne cerkvene ploščadi ni pripomogla, da se ne bi večina razstavljalcev odločila pospraviti svoje izdelke s stojnic že uro pred uradnim koncem. Okoli stoterica otrok si je ogledala predstavo o Babici Zimi, obiskal jih je tudi Miklavž. TIC je poskrbel tudi za brezplačno vodenje po muzejskih zbirkah po občini.
jg

Sorodne novice

V Šentjurju 214 novih okužb, v Dobju največji porast v regiji

ViP

Pravljični december v mestu glasbe

Jure Godler

Zaščitite svojo lastnino s primerno ključavnico

Jure Godler

V Šentjurju prejelo zakrament birme kar 71 otrok

Jure Godler

Mestni park Šentjur bo zbirališče za vse občane

Jure Godler

FOTO&VIDEO: Nad Šentjurjem se je utrgal oblak

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več