21.7 C
Šentjur pri Celju
15/06/2024
sentjur.net

Minister za vzgojo in izobraževanje obiskal tudi Ponikvo

Ponikva, 8. 9. 2023 – Minister Ministrstva za vzgojo in izobraževanje dr. Dario Felda je obiskal OŠ Blaža Kocena Ponikva. Osnovni namen obiska je bil pogovor o solidarnosti, saj so šole po Sloveniji pomagale družinam, ki so jih prizadele poplave. Ravno zato so na krajšem sprejemu v šolski telovadnici poknovški otroci, oblečeni v uniforme policista, gasilca, reševalca, člana civilne zaščite, vojaka in prostovoljca, pripravili kratek pogovor o solidarnosti in pomoči potrebnim. Zapel je Mladinski pevski zbor OŠ Blaža Kocena Ponikva pod vodstvom Marka Goleža.

Učence pa je nagovoril tudi minister, ki je v Šentjur prišel v družbi Danice Polak Gruden, vodje kabineta ministra. Polak Grudnova pa je svoje osnovnošolsko izobraževanje končala ravno v ponkovški šoli. Minister je v nagovoru učencem povedal, da se zavzema za enakomeren razvoj tako urbanih centralnih šol kot podružničnih, saj je takšno tudi sam nekoč obiskoval. Položil jim je na srce, da morajo delovati v timu, v razredu, kot šola … in je treba v sočloveku najti tisto, kar je najbolje. Ravnateljica šole Andreja Ocvirk je izrazila dobrodošlico ministrstvu in izpostavila pripravljenost sodelovanja pri reševanju problemov iz prakse, s katerimi se soočajo šole. “Redko se zgodi, da nas obiščejo ljudje, ki lahko vplivajo na razvoj šolstva in današnjega obiska smo zelo veseli. Veseli smo, da smo slišani in bomo lahko skupaj oblikovali pot,” je dodala ravnateljica. Ministru je podarila tudi plišastega medvedka, ki ga navadno na šoli podarijo učencem, ki se v letu izpostavijo z velikim srcem in dobrodelnostjo.

Minister dr. Felda je priznal, da je obisk šole prestavil s 1. septemba ravno zaradi obiska šol, ki so bile poplavljene. Minister je v pogovoru še enkrat izpostavil pomembnost podružničnih šol, ki so izjemno pomembne za manjše kraje, saj se ob zapiranju šol odseljujejo tudi mlade družine in manjši kraji propadajo. “Razvoja šolstva se naenkrat obrniti ne bo dalo, saj so šole, ki bi v osnovi morale biti vzgojno-izobraževalne institucije, postale upravno-pravni inštitut. S tem pa šole izgubljajo pravi smisel,” je dodal minister. Ogledal si je še šolsko poslopje in Vrtec Ponikva, nato pa nadaljeval svojo pot na POŠ Sladka Gora in POŠ Mestinje ter obiskal še OŠ Šmarje pri Jelšah, ki je bila v nedavnih neurjih poškodovana. (Jure Godler)

Sorodne novice

Gostovanje pri prijateljih v Srbiji

Jure Godler

Kocenova sobota na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Minister Jože Podgoršek obiskal Šentjur

Tjaša Ferlež

Na Šentjurskem trije ministri. Kustec: Kalobje bo dobilo nov šolski prostor

ViP

Prejeli smo: Kocen z nami – svet na dlani

Jure Godler

Minister za kmetijstvo na obisku v Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več