-0.1 C
Šentjur pri Celju
02/03/2021
sentjur.net

Misli že na pripravi praznovanja 90-letnice društva leta 2022

Loka pri Žusmu, 18. 1. 2020 – V soboto so se na rednem letnem občnem zboru zbrali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Loka pri Žusmu. Vodenje seje je prevzelo delovno predsedstvo. Kot prvi je svoje poročilo podal predsednik društva Bernard Zeme, ki je na kratko opisal delovanje društva v minulem letu. Poudaril je, da pri gasilcih zimskega spanca ne poznajo. Že v začetku leta se namreč redno udeležujejo občnih zborov v GZ Šentjur, kakor tudi izven nje. Lani so se udeležili vseslovenske akcije pod sloganom očistimo Slovenijo in tudi sami poskrbeli za čistočo svojega kraja.

V domačem kraju so postavili mlaj in postorili potrebna dela okoli doma. Med drugim so obnovili zunanje stopnišče in s pomočjo občine priskrbeli nove udobne stole v dvorani. Že kmalu v spomladanskem času so poskrbeli za trening in pripravo ekip za na tekmovanja. Delo in trud sta se jim odlično splačala, saj so se ekipi članic A in članov A uspešno uvrstili na državno tekmovanje. Poleg intervencij, vaj in druženju so v društvu dajali pomen tudi izpravnosti vozil, orodja, opreme in zaščitnih oblek ter skrbeli za lepo okolico gasilskega doma.

Veliko že povedanega je v svojem poročilu potrdil tudi poveljnik Darko Mikša. Posebej je poudaril uspeh ekip na tekmovanjih ter uspešni predstavitvi načinov, kako lahko doma pride do požara, ki so jo pripravili meseca oktobra. Svoj prispevek k društvu pa so prispevali tudi veterani, članice in mladina. Vsako delo se lažje izvede, če sta prisotna dobra volja in razumevanje. Letošnje leto bodo nadaljevali v dinamičnem slogu, kot ga pozna društvo, tako na področju izobraževanj, tekmovanj in obnovitvenih del, predvsem pa pripravo na njihovo praznovanje 90-letnice društva.

Priznanja

V nadaljevanju občnega zbora je sledila podelitev priznanj, ki so jih podelili podpredsednik  GZ Šentjur Tomaž Hladin ter poveljnik in predsednik domačega  društva Mikša in Zeme. Priznanja ali odlikovanja so prejeli Matjaž Škorc, Dejan Čanžek, Živa Gobec, Mateja Skale Kos, Miran Motoh, Maks Mikša, Aljoša Gobec, Domen Lipnik, Jan Žekar, Sergeja Kos, Petra Zeme in Jasmina Zeme. Sledila je beseda gostov, med katerimi sta zbrane nagovorila tudi predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej, podžupanja občine Šentjur Silva Koželj, podžupan občine Šmarje pri Jelšah Jože Misja in častni poveljnik GZŠ Stanko Artiček. Po uradnem delu občnega zbora so se še podružili v prijetnem vzdušju. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Začetek leta s Petrolovo donacijo

Jure Godler

Gasilska zveza Šentjur: Z optimizmom v leto 2021

Jure Godler

Nameni dohodnino svojemu gasilskemu društvu

Tjaša Ferlež

Šentjurski gasilci znova delali galamo

Jure Godler

Poziv občanom, ki so utrpeli škodo na stvareh v neurju s poplavami med 3. in 6. avgustom 2020

Jure Godler

VIDEO, FOTO – Občino zajelo neurje – škodo še ugotavljajo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več