18.2 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

“Mladeniči” prepevali na letnem koncertu

Šentjur, 13. 4. 2024 – Pevci Moškega pevskega zbora skladateljev Ipavcev Šentjur so svoj letni koncet izvedli po sveti maši v sakralnem ambientu cerkve sv. Jurija v Šentjurju. “V tem prostoru so se zagotovo porodile tudi številne zamisli za kakšno lepo melodijo, ki so jo v note spravili naši Ipavci – skladatelji, katerih ime so si ponosno nadeli pevci šentjurskega moškega pevskega zbora,” je uvodoma povedala moderatorka dogodka Anita Koleša. Ipavce vodi Valentina Černe, v svoji dolgi zgodovini pa so se v zboru zamenjali številni zborovodje, kot tudi pevci, saj bo zbor drugo leto zabeležil 80-letnico neprekinjenega delovanja.

Zbor je nastal v času po II. svetovni vojni in kraju prinesel novo kulturno ponudbo. V koncertu so poslušalci lahko slišali deset pesmi, nekatere med njimi so del “železnega” repertuarja zbora, nekaj pa so jih pevci naučili na novo. V sklop zapetih pesmi so se sprehodili od ljudskih skladb vse do uglasbene poezije Franceta Prešerna. Seveda pa niso izpustili niti Ipavčevih skladb. Na tokratnem koncertu so gostujočo skupino našli v svojih vrstah. Zapeli so namreč njihov zborovodkinja Valentina Černe in njen mož Luka Černe, ki ji ob vodenju Ipavcev večkrat priskoči na pomoč ter Gregor Kolar na kitari. Na koncu koncerta se je vsem zahvalil tudi predsednik zbora Rado Marot. Poudaril je, da so aplavzi njihova nagrada in vzpodbuda za delo naprej. “Zahvaljujem se 20-tim mladeničem – pevcem zbora, ki kljub zrelim letom še vedno prizadevno hodijo na vaje in nastope, saj se zavedajo svojega poslanstva – biti aktiven pevec zbora – zbora, ki ima dolgoletno tradicijo,” je zaključil Marot. (Jure Godler)

Sorodne novice

V spomin Radu Frecetu

Jure Godler

Uspešen nastop pred velikim koncertom

Jure Godler

​Ipavci na materinski dan znova v domači cerkvi

ViP

Letni koncert zbora v senci priznanja zborovodji

Jure Godler

Ipavci v džezovski priredbi

Jure Godler

Ipavci se vračajo v Šentjur, se vračajo domov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več