11.8 C
Šentjur pri Celju
22/10/2020
sentjur.net

Mladi gasilci so iskali pravo pot

Dobje, 27. 8. 2016 – V sončnem sobotnem dopoldnevu je 72 mladih gasilcev GZ Šentjur s pomočjo topografske karte in kompasa spoznavalo geografsko močno razgibano bližnje območje Dobja. Od gasilskega doma so se povzpeli do lovske koče, od koder jih je pot vodila mimo Kozjanske domačije proti vasi Ravno in nato najmlajše nazaj proti gasilskemu domu, nekoliko starejše pa pred povratkom še do vasi Brezje pri Dobjem. Med potjo so tekmovalci premagali 100 m nadmorske višinske razlike in dokazovali praktično znanje s področja gasilstva in orientacije. V različnih kategorijah so se med sabo pomerili v praktičnih vajah iz orientacije in poznavanja topografskih znakov, v vezanju vozlov oziroma v navezavi gasilskega orodja, v zbijanju tarče, v hitrostnem zvijanju cevi in v pravilni postavitvi gasilskega orodja.

Tričlanske ekipe so se na tekmovanju v gasilski orientaciji pomerile v 6 kategorijah – pionirke, pionirji, mladinke, mladinci, pripravnice in pripravniki. Rezultati so bili naslednji:

Pionirke: 1. PGD Dobje 1; 2. PGD Dobje 2; 3. PGD Ponikva

Pionirji: 1. PGD Dramlje; 2. PGD Ponikva; 3. PGD Slivnica pri Celju

Mladinke: 1. PGD Dramlje 1; 2. PGD Dramlje 2; 3. PGD Dobje

Mladinci: 1. PGD Ponikva 1; 2. PGD Loka pri Žusmu; 3. PGD Dobje 2

Pripravnice: 1. PGD Loka pri Žusmu; 2. PGD Ponikva

Pripravniki: 1. PGD Ponikva; 2. PGD Dobje; 3. PGD Loka pri Žusmu

Ekipe so za svoje sodelovanje prejele priznanja, tekmovalci treh najvišje uvrščenih ekip v vsaki kategoriji pa tudi pokal in medalje. Ekipe, ki so na tem tekmovanju dosegle 1. ali 2. mesto, so se uvrstile na regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji, ki bo v nedeljo, 4. septembra 2016, na Ponikvi. (Jasmina Zeme)

Sorodne novice

Dvanajsti Guzejev pohod po dobjanskih gričih

Majda Rezec

Poziv občanom, ki so utrpeli škodo na stvareh v neurju s poplavami med 3. in 6. avgustom 2020

Jure Godler

VIDEO, FOTO – Občino zajelo neurje – škodo še ugotavljajo

Jure Godler

GZŠ: Imamo že 450 gasilcev operativcev

Tjaša Ferlež

Večina gasilskih društev priskočila na pomoč z budnicami

Tjaša Ferlež

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več