-0.2 C
Šentjur pri Celju
18/01/2021
sentjur.net

Množično na 3. Afroditinem teku

Rogaška Slatina, 1. junij 2019 – Kozmetika Afrodita in Radio Štajerski val sta v soboto že tretjič organizirala Afroditin tek v Rogaški Slatini, s štartom in ciljem na Evropski ploščadi v središču Rogaške Slatine. Dogodek je podprla tudi Občina Rogaška Slatina in celotna lokalna skupnost, kot športni partner teka pa pri organizaciji sodeluje Atletski klub Šentjur. Obiskovalci so se lahko preizkusili še na testu hoje na 2 km, ki ga je izvedla strokovna ekipa Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah.

»Z Afroditinim tekom želimo spodbuditi ljudi v našem okolju in širše k bolj zdravemu načinu življenja, saj lepota vsakega posameznika izvira od znotraj. V Kozmetiki Afrodita seveda lahko pomagamo z našimi izdelki, ampak za svoje zdravje in dobro počutje lahko v prvi vrsti poskrbimo mi sami,« je povedala ustanoviteljica in direktorica Kozmetike Afrodita Danica Zorin Mijošek, ki je ob zaključku letošnjega dogodka že napovedala 4. Afroditin tek s Štajerskim valom za naslednje leto, ko Kozmetika Afrodita praznuje 50 let obstoja.

 

Druženje vseh generacij

Afroditin tek je organiziran kot aktivno, zabavno in pozitivno druženje vseh generacij. V Rogaško Slatino so na prvo junijsko soboto prišli številni tekači in njihovi navijači iz vse Slovenije, navijali pa so seveda tudi domačini. »Zdraviliška Rogaška Slatina skozi rekreativne in tekmovalne prireditve postaja prepoznavna tudi kot športno mesto. Rekreira se vse več ljudi. Zato smo še toliko bolj veseli, da so letos že tretjič ulice našega mesta poleg kolesarjev dirke po Sloveniji, preplavili tudi tekači,« je dejal župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič, ki je tudi sam tekel na 5 km.

“Slatinčani so tek vzeli za svoj in tako Afroditin tek s Štajerskim valom postaja pravi slatinski tek,” z veseljem ugotavlja predstavnica organizatorja Greta Kokot Rajković, programska direktorica Radia Štajerski val.

Udeleženci teka so tekli na dveh tekmovalnih progah – na 10 in 5 km, tisti z manj kondicije in otroci pa so se razmigali na kratki, netekmovalni promocijski progi na 1 km, po promenadi v Rogaški Slatini. Daljši progi sta speljani v prijetnem, zelenem okolju zdraviliške Rogaške Slatine in po njeni okolici. Tekači so bili nad samo progo in okolico navdušeni.

 

Za najhitrejše lepe nagrade

V teku na 5 kilometrov je v moški konkurenci tokrat slavil Vinko Jost (0:20:14). V ženski konkurenci na 5 kilometrov je ciljno črto prva prečkala Mojca Centrih (0:23:44). Na 10-kilometrski trasi je bil med moškimi najhitrejši Vito Kunstek (0:32:58), med ženskami pa Barbara Černič (0:37:46). Poleg unikatnih pokalov Steklarne Rogaška so prejeli tudi lepe nagrade. Zmagovalca sta ob tem dobila še wellness paket za 2 osebi s Kozmetiko Afrodita in vikend paket v Boutique hotelu Atlantida**** v Rogaški Slatini, drugo- in tretje uvrščeni pa dan razvajanja s Kozmetiko Afrodita v Rogaški Slatini.

Sorodne novice

Obrazi Štajerskega vala: Davor in Nina

Jure Godler

Izpred citer še pred radijski mikrofon

Jure Godler

Afroditin virtualni izziv s Štajerskim valom

Jure Godler

Dež ni odgnal zabave željnih na ŠtajerFEST-u

Jure Godler

Štrudlmojstra in zmagovalec z najdaljšim olupom  iz naših logov

Jure Godler

Veselo na Boču

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več