29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Teklo je več kot 1100 udeležencev iz vse Slovenije

Rogaška Slatina, 1. 6. 2024 Rogaška Slatina je bila to soboto v znamenju športa. Na 7. Afroditionem teku s Štajerskim valom, ki sta ga že sedmič organizirala naš radio in partner teka Kozmetika Afrodita ob podpori Občine Rogaška Slatina, se je zbralo rekordno število udeležencev in obiskovalcev. Na dogodku Afroditin tek s Štajerskim valom, ki je že drugo leto uvrščen med dogodke Meseca športa v Občini Rogaška Slatina, so tekmovalci tradicionalno tekli na dveh tekmovalnih tekih – na 5 in 10 kilometrov. Trasi sta speljani po Rogaški Slatini in njeni okolici, 10-kilometrska trasa teče tudi mimo nove turistične atrakcije – 106 metrov visokega Stolpa Kristal. Pred tekmovalnima tekoma pa je bil, kot vsako leto, še promocijski rekreativni tek na kilometrski progi, po znameniti slatinski promenadi, obiskovalci pa so se lahko preizkusili tudi v testu hoje na 2 kilometra.

Pohod in vozičkanje

Lani sta bili teku dodani še dve aktivnosti: Afroditin pohod na Janino in Vozičkanje z Afrodito, v sodelovanju z Viva centrom, kjer so se družili mladi starši, pa tudi dedki in babice, ki so se z vozički sprehodili skozi Rogaško Slatino. Pot jih je vodila skozi cvetoč zdraviliški park, do Medical centra, po promenadi do novega stolpa Kristal in nato nazaj na prizorišče. Pohodniki pa so se tudi letos v spremstvu planincev PD Boč Kostrivnica in Vrelec Rogaška Slatina, v organizaciji Športne zveze Rogaška Slatina, odpravili po razgled na vrh Janine. Kot so nam povedali, je bilo na poti in na vrhu odlično vzdušje, čakalo pa jih je tudi okrepčilo.

V Kozmetiki Afrodita so letos na dogodek povabili tudi svoje poslovne partnerje iz celotne Adria regije: »Super je bilo, kot vedno. Z gibanjem vzdržujemo kondicijo, zdravje, pa tudi lepoto. No, malo pa pomagajo tudi naši izdelki, ki smo jih tudi letos vključili v darilne vrečke. V Kozmetiki Afrodita pa nadaljujemo dan v športnem duhu z našimi poslovnimi partnerji,« pa je vtise strnil prokurist Kozmetike Afrodita Ivo Mijošek.

Stolp Kristal

Vsako leto pa teče tudi slatinski župan, mag. Branko Kidrič, in tudi tokrat, tako kot vsa leta, na 5 km. Na vprašanje, ali ga mika desetka, je malo v šali odgovoril: »Ostajam kar na petki, upoštevam emšo in kondicijo,« in nadaljeval: »Sicer pa je Občina Rogaška Slatina vsa leta tudi ponosni partner teka in z veseljem gostimo tekače in tekačice v naši lepi Rogaški Slatini.«  Sicer pa je športno dogajanje v Rogaški Slatini v mesecu športa še posebej pestro, k povečanemu obisku pa zagotovo prispeva tudi nova atrakcija Stolp Kristal.

»Razveseljuje podatek, da imamo trenutno 15 odstotkov več gostov kot lani v tem času, stolp Kristal je odlično obiskan, dnevno se na stolp povzpne tudi do trikrat več obiskovalcev, kot smo pričakovali, vikendi pa so sploh izjemno dobro obiskani, veliko je tudi najavljenih skupin. Danes pa tudi polna Evropska ploščad, tako da dobrodošli v Rogaški Slatini, za vsakogar se najde nekaj,« je po sobotnem dogodku v Rogaški Slatini še povedal župan mag. Branko Kidrič, ki je izpostavil tudi prihajajoče dogodke v okviru meseca športa v Rogaški Slatini. To so cilj 2. etape kolesarske dirke po Sloveniji, 3.  mednarodni festival športnega in igranega filma, mednarodno srečanje motoristov ter Evropsko in svetovno prvenstvo v disciplini Cornhole.

V teku na 5 kilometrov je med ženskami zmago osvojila Andreja Gorčan s časom 19:59. Za Gorčanovo sta se na stopničke uvrstili še Maja Per in Nika Pišotek. Med moškimi je bil v teku na 5 kilometrov s časom 16:34 že tretjič najhitrejši Andrej Debelak. Za Debelakom sta v cilj pritekla Martin Ocepek in Jan Kramer. V teku na 10 kilometrov je bil  s časom 34:02 najhitrejši Vito Kunstek, drugo mesto je osvojil Urban Novak, tretje pa Klemen Čop.

Med ženskami je zmago na 10 km s časom 39:15 osvojila Ljubljančanka Lara Rajterič, zmagovalne stopničke pa sta si na 10 km pritekli še Petra Jenko in Natalija Mašera. Rezultati in video finish Afroditinega teka s Štajerskim valom 2024, ki so v Rogaško Slatino privabili rekordno število udeležencev iz vse Slovenije, so v celoti objavljeni na PROTIME.SI.

Vsi udeleženci so dobili bogato napolnjeno darilno vrečko, za najhitrejše tekače pa so v Steklarni Rogaška izdelali tudi čudovito kristalne nagrade, prejeli pa so tudi bogate nagrade.  Udeležba na letošnjem Afroditinem teku s Štajerskim valom je bila rekordna, številka je presegla 1100 udeležencev. Utrip pestrega dogajanja smo na Štajerskem valu vse dopoldne v živo prenašali iz terenskega studia na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini.

Vzpon na stolp?

»Izjemno smo zadovoljni z letošnjo udeležbo, pa tudi s pogoji organizacije v Rogaški Slatini. Odlično sodelujemo z glavnim partnerjem Kozmetiko Afrodita, pa tudi z občino Rogaško Slatino, ki dogodek podpira in gosti vseh 7 let. Skupaj dodajamo tudi nove discipline, tako so se letos pohodniki povzpeli na Janino, proga na 10 km in vozičkanje pa vodita do nove atrakcije Stolp Kristal. Kdo ve, morda drugo leto dodamo vzpon na stolp,« je ob zaključku 7. Afroditinega teka dejala programska direktorica Radia Štajerski val Greta Kokot Rajković.

Hvala vsem, ki tečete z nami in tako ali drugače podpirate ta tekaški dogodek v Rogaški Slatini, na katerem nas je vsako leto več. Se priporočamo tudi v prihodnje in vas vabimo v Rogaško Slatino spet v soboto, 7. junija 2025, na že 8. Afroditin tek s Štajerskim valom. (Š. V.)

Sorodne novice

Memorialni balinarski turnir Rudija Poša

Jure Godler

Na Afroditinem teku tudi pohod in vozičkanje

Jure Godler

Štajerski val v rojstnem kraju proslavil 70 let

ViP

Štajerski val v jubilejno leto s pomembno pridobitvijo

ViP

ŠentjurFEST v ritem plesa dvignil množico

Jure Godler

Peti Afroditin tek s Štajerskim valom po koroni spet takšen, kot mora biti

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več