18.9 C
Šentjur pri Celju
05/07/2022
sentjur.net

Muzeji in noč imajo svojo moč

Šentjur, 18. junij 2022 – Vseslovenski projekt Poletna muzejska noč je znova potekal tudi v Sloveniji. Muzejske zbirke, ki jih premore občina, so obratovalni čas podaljšale do 22. ure. Razvojna agencija Kozjansko je, da bi se večer lepše razvil, dogodek začela s koncertom zasedbe Pocket Edition.

Ines Ljubej, Andrej Kos, Neža Pavlovič in Filip Brezovšek so v Šentjurju postali že dodobra prepoznani obrazi ter priljuden vir uglašenih etno in jazz vibracij. Pri nekaj skladbah se jim je pridružil še Primož Pečar, ki je dobro uro trajajoč koncert pospremil z glasom. Kvirina Martina Zupanc, ki je bdela nad letošnjo edicijo muzejske noči, je obiskovalce spomnila na znani rek, da ima noč svojo moč, prav tako pa da jo imajo muzeji. Samo na muzejsko noč pa imajo tudi to moč, da so obiskovalci deležni še pogostitve. (ViP, foto: Aurelia K. Zupanc)

Sorodne novice

Za zaključek TLK nova razstava na Kocki

Jure Godler

Za praznično obdaritev izberite Šentjurske dobrote

Jure Godler

Buč’nce, a z upoštevanjem ukrepov

Jure Godler

Žepna zasedba napolnila avlo ipavčevega kulturnega centra

Jure Godler

Božična pešpot vabi sprehajalce vse do severnega pola

Jure Godler

Sestavite svoj darilni paket Šentjurskih dobrot

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več