-2.2 C
Šentjur pri Celju
08/12/2023
sentjur.net

Muzeji in noč imajo svojo moč

Šentjur, 18. junij 2022 – Vseslovenski projekt Poletna muzejska noč je znova potekal tudi v Sloveniji. Muzejske zbirke, ki jih premore občina, so obratovalni čas podaljšale do 22. ure. Razvojna agencija Kozjansko je, da bi se večer lepše razvil, dogodek začela s koncertom zasedbe Pocket Edition.

Ines Ljubej, Andrej Kos, Neža Pavlovič in Filip Brezovšek so v Šentjurju postali že dodobra prepoznani obrazi ter priljuden vir uglašenih etno in jazz vibracij. Pri nekaj skladbah se jim je pridružil še Primož Pečar, ki je dobro uro trajajoč koncert pospremil z glasom. Kvirina Martina Zupanc, ki je bdela nad letošnjo edicijo muzejske noči, je obiskovalce spomnila na znani rek, da ima noč svojo moč, prav tako pa da jo imajo muzeji. Samo na muzejsko noč pa imajo tudi to moč, da so obiskovalci deležni še pogostitve. (ViP, foto: Aurelia K. Zupanc)

Sorodne novice

Likovnice UTŽO v poklonu na Edvarda Ravnikarja

Jure Godler

Intervencijski center Šentjur na prvi stopnički do realizacije

Jure Godler

KUL bazar je bil kul

Jure Godler

Ob prazničnem decembru v mestu glasbe so mesto okrasili

Jure Godler

Luščenje bučn’c je lokalna značilnost

Jure Godler

Odprli novo podjetniško okno za kraj, občino in regijo

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več