25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Na akademiji mesta podelili priznanja in se nasmejali mladima očetoma

Šentjur, 20. 4. 2022 – Mesto Šentjur praznuje mestni praznik v mesecu aprilu, navadno nekaj dni pred Šentjurjevim in sicer 20. aprila. Ker je predlani zapiranje države prišlo iznenada je Šentjurjevo, kot tudi praznik Mestne skupnosti Šentjur odpadel, lansko leto, pa so ga pripravili virtualno. Marsikdo se je v letošnji pomladi oddahnil, ko znova lahko zahajamo na množične prireditve, koncerte in proslave, brez mask in PCT pogoja. Tudi svečana akademija je bila izvedena tako kot se spodobi – v živo.

Tokrat so obiskovalci zapolnili dvorano IKC Šentjur, kjer je uvodoma zadonela neformalna himna mesta Šentjur – Ipavčeva Slovenec sem, v izvedbi MoPZ skladateljev Ipavcev Šentjur. Uvodoma je moderatorja svečane akademije Tina Pečar, povedala nekaj dejstev o nastanku Šentjurja – vse od viteza Svetega Jurija, ki je tukaj pokončal zmaja in nastanka cerkvice ter kasneje naselja. Nakazala je tudi, da v mestih živijo ljudje, ki s svojim uspešnim delom in nadarjenostjo, dajejo utrip in življenje mestu. Ravno to pa je bila tudi rdeča nit celotne prireditve.

V mestu se gradi

Ker je bil zaradi zdravstvenih težav zadržan predsednik Mestne skupnosti Šentjur Zdenko Horvat, je slavnosti govor prebral podpredsednik Matjaž Kovačič. Podpredsednik je v govoru naštel številne posodobitve, ki so se zgradile na območju, ki ga pokriva mestna skupnost. Mesna skupnost je modernizirala odsek ceste na Botričnici, uredila pločnik s kolesarsko povezavo pri OŠ Hruševec Šentjur, uredila ulico Na livadi in modernizirala cesto proti parkirišču za stavbo občine Šentjur. Prav tako je skrbela za redno vzdrževanje cestišč, postavili dodatne koše za smeti itd … Dodal pa je, da je veliko investicij na našem območju izvedela še Občina Šentjur. Nekaj besed pa je namenil tudi letošnjem Šentjurjevem, kjer se bo osrednje dogajanje izvedlo v dveh dnevih 23.4. in 7.5.

Zbrane je nagovoril tudi župan mag. Marko Diaci, ki je predsedniku MSŠ uvodoma zaželel čimprejšnje okrevanje in poudaril pomen zdravja. V malo daljšem nagovoru je zajel številne posodobitve, katerim smo priča v mestu Šentjur – od novih krožišč, pločnikov, podhodov, vodovarstvenih rešitev, kolesarskih stez in številnih ostalih. Ni pozabil tudi na bodoči mestni park, ki se bo začel graditi Na križu.

Priznanja zaslužnim

Kot je v navadi tudi Mestna skupnost Šentjur nagradi zlate maturante, ki imajo tukaj stalno prebivališče. Priznanja ob odličnem uspehu na poklicni maturi so prejeli Aljaž Hiti, Sebastjan Lah in Ana LuževičČlani komisije za priznanja, ki jo sestavljajo Laura Lajh Rauter, Lovro Perčič in Jure Godler, ki deluje v okviru Mestne skupnosti Šentjur so na javnem razpisu prejeli štiri predloge za priznanja mesta Šentjur – Listino mesta Šentjur. Vse štiri so člani komisije spoznali za primerne. 

Listino mseta Šentjur so prejeli Tanja Gobec za dolgoletno delo na področju kulture in delo z mladimi, Martin Podgoršek za dolgoletno članstvo v Pihalnem orkestru Šentjur in vstrajnost pri deficitarnem poklicu čevljarske delavnice. Priznanje je prejel tudi Danilo Razboršek za dolgoletno delo na področju košarke in vodenje košarkarskega kluba, ter Vinogradniško društvo Šentjur, za katerega je priznanje prejel njihov predsednik Jurij Malovrh, za 40 let od začetka ocenjevanja vin ter visok dvig kvalitete lokalnih vin.

Po končanem uradnem delu pa so si obiskovalci lahko ogledali tudi stand up komedijo Mali otroci, veliki problemi, kjer sta za delovanje prepon poskrbela Uroš Kuzman in Aleš Novak. V dobri uri in pol smeha pa so se obiskovalci lahko okrepčali in pokramljali v avli Ipavčevega kulturnega doma Šentjur.

Sorodne novice

Šentjurska zastava na mlaju visoko zaplapolala

Jure Godler

Svečana akademija Mestne skupnosti Šentjur prvič virtualno

Jure Godler

Padel je mlaj …

Jure Godler

Rekordni Jurjev pohod. V igrah zmaga Mestni skupnosti Šentjur

Jure Godler

Skromen obisk na prireditvi Mesto praznuje

Jure Godler

Dom starejših in VDC Šentjur prejemika Listine mesta Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več