21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Na čelu slivniške planinske četice še naprej Silvo Užmah

Gorica pri Slivnici, 31. januar 2020 – Januarski krog občnih zborov v Gorici pri Slivnici so zaokrožili člani Planinskega društva Slivnica pri Celju. Dobra tri desetletja staro društvo združuje vse generacije ljubiteljev hribov in gora, med katerimi so poleg pohodnikov tudi kolesarji in ljubitelji gorske narave.

Minuli petek so članom in gostom predstavili svoje delo v minulem letu. Poleg vsakomesečnih pohodniških in kolesarskih izletov v sredo in visokogorje so se člani tudi izobraževali in urejali planinske poti, tekmovali v planinski orientaciji.  Mladi so se udeležili tudi kviza Mladina in gore za osnovnošolce in dijake. Planinsko leto so krojile tudi tradicionalne vsebine, med njimi pohod po krajevni skupnosti, prodaja svečk na Kresni noči, prireditev Brati gore v Šentjurju ter Tabor mladih planincev, ki je četico nadobudnih hribolazcev letos popeljal v Čezsočo. Jeseni je društvo v sodelovanju s kulturnim društvom pripravilo predpremiero predstave Slovenec in pol, ki si jo je v dvorani goriškega kulturnega doma ogledalo preko sto gledalcev.

Letošnje zborovanje je minilo tudi v znamenju volitev. Člani so nov, tretji mandat soglasno namenili Silvu Užmahu, podpredsednik pa je postal Boštjan Rosenstein. Dobre medsosedske odnose in popotnice novemu-staremu predsedniku slivniških planincev so namenili tudi predsedniki okoliških planinskih društev, ostalih društev v kraju ter podžupanja občine Šentjur Silva Koželj.

(ViP)

Sorodne novice

Jelka Godec ponovno izvoljena za poslanko

ViP

Šentjur in Dobje z visoko volilno udeležbo

ViP

Kdo se bo boril za poslanska mesta?

ViP

V pokoronski čas s pomlajenimi vodniškimi vrstami

ViP

Se župan Leskovšek poslavlja?

ViP

Polnar znova na volitve, a s kom?

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več