20 C
Šentjur pri Celju
04/07/2020
sentjur.net

Na dobjanskem “Pokaži, kaj znaš” sijalo sonce

Dobje, 27. 7. 2014 – Tradicionalna 43. prireditev, ki je ena od glavnih prireditev v Dobju, je bila letos množično obiskana. Če je že dopoldan kazalo bolj na slabo vreme, se je to v popoldanskih urah prevesilo v lepo sončno nedeljo. Letos se je na tekmovanje prijavilo 20 nastopajočih. Tako se je v prvem delu najprej predstavilo 12 posameznikov harmonikarjev iz različnih koncev Slovenije, celo iz Primorske. V drugem delu so zapeli pevci MePZ Jesensko cvetje iz Šentjurja, takoj za njimi pa še sedem skupin oz. ansamblov ter kvintetov. Vsi nastopajoči so se predstavili z dvema skladbama. Prireditev je vodil že stari znanec Tone Vrabl. “Žal ni več podobnih prireditev v Sloveniji, kot je ”Pokaži, kaj znaš” v Dobju,” je povedal. Včasih je to bila zelo popularna prireditev, saj so na njej prvič nastopili in uspeli danes že zelo slavni Slaki.

Kot vsako leto je tudi tokrat prireditev organiziralo KD Dobje. Glavna organizatorja pa sta še vedno Jožica in Franc Salobir. Vsi nastopajoči so dobili priznanja in spominek, prvih pet pa celo košaro, polno dobrot. Zmagovalcu je bila podeljena tudi torta. Strokovno režijo so sestavljali Lojze Ogorevc, Jasmina Levičar, Peter Frece in Miran Majcen. Strokovna režija in občinstvo so ocenjevali od 1 do 10. Končni rezultati je bil seštevek vseh točk.

Na odru so se zvrstili harmonikarji: Ula Kos s Proseniškega, Alen Knez iz Šentruperta nad Laškim, David Potočnik s Prevorja, Domen Trobiš s Proseniškega, Lan Žnidar iz Zreč, Mišel Sitar iz Oplotnice, Maja Bogdanovič iz Dramelj, Žiga Kališnik iz Zidanega mosta, Andraž Brečko iz Lesičnega, Denis Dragaš iz Rogatca, Erik Šavron pa je prišel celo iz Kopra. Zadnja v prvem sklopu pa sta zaigrala Vesela ventilčka Rudi in Franci iz Celja.

V drugem delu so nastopili še: ansambel Veseli prijatelji iz Majšperka, Fantje iz vseh hribov iz Laškega, ansambel Me tri do polnoči iz Slovenskih Konjic, skupina Jarica iz Sevnice, ansambel KGB kvintet iz Starš, Pik iz Šentjurja ter Lun’ca iz Dramelj, ki je letos osvojila prvo mesto na Dolgi Gori.

Po odločitvi strokovne režije sta si prvo mesto delila ansambel Pik in Erik Šavron s 77,5 točkami. Tretji so bili skupina Jarica s 76,5 točkami. Prav tako so si delili četrto in peto mesto Fantje iz vseh hribov in ansambel Lun’ca s 74,5 točkami. Dolgoletni član komisije, muzikant ter predsednik društva Peter Frece je na kratko povedal: ”Vsi so bili po svoje dobri, delo je bilo res težko, ampak mislimo, da smo se prav odločili. Včasih je nastop boljši, včasih malenkost slabši, tudi nam se to dogaja. Kot sem že rekel, vsakdo, ki je bil danes tukaj in pokazal svoje znanje, je bil po svoje odličen,” je še dodal Frece. Na kratko se je vsem zahvalila tudi organizatorica Jožica Salobir ter čestitala zmagovalcem in ostalim nastopajočim. Če bo prihodnje leto le služilo zdravje in če bo dovolj prijav, se morda vidimo na 44. Pokaži, kaj znaš. Zmagovalci, ansambel Pik, so za konec zaigrali še dve skladbi Šentjurskih muzikantov. Za večerno veselico in ples je letos poskrbel ansambel oz. kvintet Pajdaši. (V. A.)

 

Sorodne novice

#koronaintervju št. 26 – Peter Frece, muzikant

Tjaša Ferlež

V Dobju odprli in blagoslovili razstavo jaslic

Tjaša Ferlež

V Dobju si bodo zimske večere obarvali veselo

Tjaša Ferlež

47. Pokaži, kaj znaš – prvič v enotnem šotoru

Jure Godler

V Dobju za praznično obogateno vzdušje poskrbeli z ogledom jaslic

Jure Godler

Za Salobirjevimi konji se kadi zlati prah

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več