16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Na Gala koncertu tudi naša Maša Leskovar

Rogaška Slatina, 22. junij 2021 – V Paviljonu Tempel v Rogaški Slatini se je odvil zaključni gala koncert slovenskih glasbenikov, imenovan tudi Oskar Rieding, ki je trenutno največje mednarodno tekmovanje za mlade glasbenike pri nas v Sloveniji.

Letos je zaključni gala koncert gostil prekrasen Paviljon Tempel v Rogaški Slatini, saj je to nedvomno poseben prostor, ki nosi čudovito in posebno zgodbo. Prav na tem mestu naj bi mitološki konj navdiha Pegaz udaril s kopitom in tako je na tem mestu nastal prvi izvir vode Donat. Del te pomenljive zgodbe so z izvrstnim nastopom postali tudi mladi violinski virtuozi, ki so nas na Pegazovih krilih navdiha in fantazije popeljali od baroka do jazza.

Oskar Rieding

Na programu so bila dela velikega violinista, skladatelja in metodista Oskarja Riedinga, ki s svojo bogato skladateljsko zapuščino in pedagoško tradicijo povezuje in navdihuje mlade glasbenike s celega sveta. Že peto leto obeležuje in simbolno nadaljuje tradicijo tega svetovno priznanega violinskega komponista skozi projekt Mednarodno tekmovanje za mlade glasbenike Oskar Rieding.

Letos se je tekmovanja, ki je potekalo online, udeležilo več kot sto mladih glasbenikov iz 33 držav sveta. Med udeleženci je bila tudi mlada šentjurska violinistka Maša Leskovar. Slavnostni govorniki Gala koncerta so bili: mag. Minka Jelenič, sekretarka Ministrstva za kulturo Slovenije; doc. Janez Podlesek, predsednik žirije 5. Mednarodnega tekmovanja za mlade glasbenike Oskar Rieding; mag. Kristian Kolman, tajnik ESTA –  Evropskega združenja godalnih pedagogov v Sloveniji in mag. mus. Inga Ulokina, predsednica organizacijskega odbora Mednarodnega tekmovanja mladih glasbenikov Oskar Rieding, profesorica na Glasbeni šoli Rogaška Slatina. (Milenka Blažević)

Sorodne novice

Lara in Maša nastopili z Vladom Kreslinom

Jure Godler

Pomladna simfonija Eve Vrečko

Jure Godler

Violinistka Maša Leskovar dosegla izjemen uspeh

Jure Godler

Maša Leskovar osvojila zlato priznanje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več