10 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

Pomladna simfonija Eve Vrečko

Celje, 10. 5. 2019 – V Narodnem domu Celje je ob poslavljanju od srednješolskih klopi mlada virtuozinja na violini, Šentjurčaka, Eva Vrečko pripravila recital. Violino je začela igrati v Glasbeni šoli Šentjur, pri profesorici Elizabeti Rauter, ter nadaljevala izobraževanje pri prof. Petri Arlati Kovačič na umetniški gimnaziji glasbene smeri, ki jo v sodelovanju izvajata Glasbena šola Celje in I. gimnazija v Celju. Poleg tega pa se izobražuje tudi v razredu prof. Helfrieda Fistra na Konzervatorju za glasbo v Gradcu. Lansko leto je na umetniški gimnaziji z odliko maturirala in trenutno obiskuje 4. letnik splošne gimnazije na Gimnaziji Celje – Center ter predakademijski program na glasbeni akademiji Mozarteum v Salzburgu.

Vrečkova je na številnih tekmovanjih doma in v tujini dosegla številna visoka priznanja in nagrade. Januarja 2017 je opravila avdicjo za solistični nastop z Mladinskim simfoničnim orkestrom v Gradcu, aprila 2018 pa avdicijo za orkestrsko akademijo Tiroler Festspiele Erl v Avstriji. Z njimi je izvedla tudi Brucknerjeveo 3. simfonijo. Je tudi članica Mladinskega simfoničnega orkestra Glasbene šole Celje in zasedbe The Šlagers na GCC.

Stoječe ovacije

Na recitalu v Narodnem domu Celje je s prvo izvedeno skladbo “kupila” celotno občinstvo. Bachovo Pertito v d-molu, 5. stavek, je mojstrsko izvedla kljub izredni dolžini. V goste je povabila tudi svoje glasbene kolege Špelo Pokorn na klarinetu, Manjo Jelčič na violini, Lariso Čanji na klavirju in skupino The Šlagers. V enournem koncertu smo lahko opazovali virtuoznost mlade Šentjurčanke v različnih glasbenih žanrih. Na koncu koncerta, ki je požel stoječe ovacije, se je zahvalila tudi Albini Karmuzel, predsednici Zveze prijateljev mladine Šentjur, ki ji je z zbranimi donacijami pomagala kupiti novo koncertno violino. S to violino in s svojim izjemnim talentom si je Eva Vrečko na stežaj odprla vrata najboljših glasbenih izobraževanj po svetu in s tem bo sledila svoji največji strasti – igranju na violino.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Prazniku kulture posvetili recital Prešernovih pesmi

Jure Godler

Dan najlepših sanj izpolnil željo šentjurske virtuozinje

Jure Godler

Dobrodelni koncert za študij mlade violinistke

Jure Godler

Mlada virtuoza očarala slivniško publiko

Jure Godler

Recital pretrd oreh tudi za celjske srednješolce

Jure Godler

Teater (nade)budnih briljiral na območnem tekmovanju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več