14.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Na Kalobju počastili sv. Florjana

Kalobje, 20. 6. 2021 – Sv. Florjan, zavetnik gasilcev in priprošnjik za pomoč pri požarih, goduje 4. maja. V dneh meseca maja so tako po številnih cerkvah potekale Florjanove maše, med njimi tudi v farni cerkvi na Kalobju, v nedeljo, 16. maja, in Ponikvi, v nedeljo, 6. maja 2021.

Vsako leto člani Prostovoljnega gasilskega društva Kalobje pripravijo mašo, s katero počastijo sv. Florjana pred nesrečami in nevarnostmi, s katerimi se lahko srečajo na intervencijah. Tradicija na Kalobju je bila takšna, da so bili k maši povabljeni vsi člani, letos pa je zaradi epidemije bilo malce drugače. Maše sta se udeležila le upravni in nadzorni odbor društva, saj so tako narekovali ukrepi v državi in v cerkvah po Sloveniji.

Tudi na Ponikvi je že od nekdaj v navadi, da se gasilci z domačim gospodom župnikom Alojzom Kačičnikom dogovorijo za eno nedeljo v maju, na kateri počastijo svojega zavetnika ter darujejo mašo za vse žive in rajne gasilce. Kljub vsem preprekam se je gasilske maše udeležilo kar nekaj članov gasilskega društva Ponikva.  (Tjaša Ferlež, Foto: arhiv PGD)

Sorodne novice

Teden Karitas zaključili na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Domači gasilski podmladek pobral vsa prva mesta

Tjaša Ferlež

Za roko jo je zaprosil kar na vrhu Triglava

Tjaša Ferlež

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Tjaša Ferlež

Za nesrečo je bila kriva otroška igra

Tjaša Ferlež

V Gorici pri Slivnici helikopter slovenske vojske

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več