19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Na Kalobu nova podružnična šola in nova enota vrtca

Šentjur, 11. 6. 2024 – Po dolgih pričakovanjih so v torek podpisali pogodbo o novem vrtcu in šoli na Kalobju. Osnovni namen investicije je novogradnja podružnične osnove šole in enote vrtca zaradi pomanjkanja prostora in dotrajanosti v obstoječi stavbi podružnične osnovne šole na Kalobju. Novi prostori vrtca in šole se bodo urejali v skladu s standardi in normativi, določenimi v navodilih za gradjo osnovnih sol in minimalnih tehničnih pogojin za prostor in opremo vrtca. S tem bodo tako šolski kot vrčevski otroci ter zaposleni v pedagoških procesih pridobili nove prostore, sodobne pogoje za delovanje v domačem kraju, kjer bo ta investicija štela kot pomembna pridobitev.

Šolski program je predviden za starostno skupino otrok od prvega do petega razreda. V Sklopu nove tri oddelične osnovne šole je predviden tudi dvooddelčni vrtec. Projekt je predviden v deh izvedbenih fazah. Prva faza zajema izvedbo vrtca, centralnega dela z jedilnico, s skupnim prostorom, knjižnico, delno podkleteno šolo, opornih zidov, dvoetažne lope ter zunanjega stopnišča na južni strani vežice.

Srce kraja

Na Kalobju so dolgo opozarjali, da bi jim novi prostori tamkajšnje osnovne šole in vrtca prišli še kako prav, saj je objekt že dotrajan, star in v zelo slabem stanju, zato si v prihodnjosti dela v takšnem objektu res ne predstavljajo. Kot izpostavlja vodja podružnične šole na Kalobju Marija Kukovič, sta šola in vrtec močno povezana z dogajanjem v samem  kraju, ki kraju daje še dodaten utrip in življenje. “Lahko bi rekli, da sta vrtec in šola srce malega kraja,” še dodaja Kukovičeva.

Vrednost celotnega projekta znaša slabe 3,2 milijona evrov z DDV, pri čemer bo 1,5 milijona evrov prispevalo Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. Na javnem razpisu je bil kot najugodnejši izvajalec za gradnjo izbran LESNINA MG OPREMA, podjetje za inženiring d. o. o, ki naj bi z deli na Kalobju zaključil predvidoma v juliju 2025. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Kaj je upočasnilo notranjo prenovo slivniške šole?

ViP

Pričela se bodo dela za komunalno ureditev industrijske cone jug 3

Jure Godler

Izjava za javnost: Država zagotovila sredstva za POŠ Kalobje

Jure Godler

Občinski svet Šentjur: Kalobška šola čaka na “mimobežnico”

Jure Godler

Na mestu Hotela Žonta bo zrasel nov kompleks

Jure Godler

V ponedeljek se znova za osnovnošolce odpirajo šolske duri

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več