30.9 C
Šentjur pri Celju
08/08/2020
sentjur.net

Na kavi s poslanko, poslancem in z ministrom

Šentjur, 25. 5. 2018 – Poslanska kandidatka Stranke modernega centra Anita Koleša je na kavico in na klepet v šentjurski Bum cafe povabila ministra Zdravka Počivalška in kolega s poslanskih klopi Igorja Zorčiča. V sproščenem vzdušju in lepo polnem avditoriju šentjurske kavarne je pogovor vodila moderatorka Nastija Močnik. Ta je že na začetku izpostavila, da ji je Koleševa po prvi izvolitvi v državni zbor pred štirimi leti naložila velik življenjski izziv, ki je v veliki meri prispeval k temu, da je danes vodila pogovor, saj je postala nova vodje izpostave JSKD Šentjur. Pogovor s Koleševo in z njenimi gosti tokrat ni bil zelo politično obarvan, saj se je moderatorika predvsem dotaknila človeških pogledov na življenje poslanca, kako se je kot kulturnica prilagodila na trenutke zelo nekulturnemu obnašanju nekaterih poslanskih kolegov.

Koleševa je izpostavila, da je v začetku mandata imela kar nekaj težav z adaptacijo na novo okolje, vendar ko je na koncu mandata potegnila črto, je ugotovila, da je spoznala nekaj izjemih ljudi in se velikokrat trudila, da nam bo vsem lepše. “Pomemben razlog, da znova kandidiram, je ta, da sedaj, ko javne finance in gospodarstvo okrevajo, ko nam gre veliko bolje kot na začetku mandata, računa na to, da bi tudi za lokalno skupnost naredila še bistveno več, saj so poslanci v prvem mandatu predvsem polnili luknje državnega proračuna,” je povedala. Besedo sta dobila tudi minister Počivalšek, ki tokrat kandidira tudi za državnozborskega poslanca – minister je postal na ponudbo vlade, šele po tem ko se je vlada konsolidirala, in poslanec Zorčič iz Brežic. Oba sta odgovorajala na vprašanja, kaj so razlogi, zakaj ostajata v politiki, o kakšnih zabavnih anekdot in druga. Klepet so z jazzovskimi ritmi lepo zaokrožili glasbeniki skupine Pocket Edition, kjer igra tolkala tudi Šentjurčanka Ines Ljubej. (Jure Godler)

Sorodne novice

Turistični boni: Šentjurčani pri unovčevanju še zadržani

ViP

Jezerniki ustvarili križišče štirih edinstvenih poti

Jure Godler

S cerkvenega obzidja prekinili kulturni post

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

#koronaintervju št. 6: Anita Koleša, vodja JSKD OI Šentjur

ViP

Prejeli smo: Razstavili reprodukcije akvarelov Šentjurja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več