-0.1 C
Šentjur
15/12/2019
sentjur.net

Na kavi s poslanko, poslancem in z ministrom

Šentjur, 25. 5. 2018 – Poslanska kandidatka Stranke modernega centra Anita Koleša je na kavico in na klepet v šentjurski Bum cafe povabila ministra Zdravka Počivalška in kolega s poslanskih klopi Igorja Zorčiča. V sproščenem vzdušju in lepo polnem avditoriju šentjurske kavarne je pogovor vodila moderatorka Nastija Močnik. Ta je že na začetku izpostavila, da ji je Koleševa po prvi izvolitvi v državni zbor pred štirimi leti naložila velik življenjski izziv, ki je v veliki meri prispeval k temu, da je danes vodila pogovor, saj je postala nova vodje izpostave JSKD Šentjur. Pogovor s Koleševo in z njenimi gosti tokrat ni bil zelo politično obarvan, saj se je moderatorika predvsem dotaknila človeških pogledov na življenje poslanca, kako se je kot kulturnica prilagodila na trenutke zelo nekulturnemu obnašanju nekaterih poslanskih kolegov.

Koleševa je izpostavila, da je v začetku mandata imela kar nekaj težav z adaptacijo na novo okolje, vendar ko je na koncu mandata potegnila črto, je ugotovila, da je spoznala nekaj izjemih ljudi in se velikokrat trudila, da nam bo vsem lepše. “Pomemben razlog, da znova kandidiram, je ta, da sedaj, ko javne finance in gospodarstvo okrevajo, ko nam gre veliko bolje kot na začetku mandata, računa na to, da bi tudi za lokalno skupnost naredila še bistveno več, saj so poslanci v prvem mandatu predvsem polnili luknje državnega proračuna,” je povedala. Besedo sta dobila tudi minister Počivalšek, ki tokrat kandidira tudi za državnozborskega poslanca – minister je postal na ponudbo vlade, šele po tem ko se je vlada konsolidirala, in poslanec Zorčič iz Brežic. Oba sta odgovorajala na vprašanja, kaj so razlogi, zakaj ostajata v politiki, o kakšnih zabavnih anekdot in druga. Klepet so z jazzovskimi ritmi lepo zaokrožili glasbeniki skupine Pocket Edition, kjer igra tolkala tudi Šentjurčanka Ines Ljubej. (Jure Godler)

Sorodne novice

Prejeli smo: Začenja se 20. sezona abonmaja Gustav

Jure Godler

Zmagovalec Naj škljoca je Danijel Berden

Jure Godler

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler

Musica academica tudi tokrat z operno zgodbo

Jure Godler

Obudili Možička in Princeso Vrtoglavko

ViP

Bum cafe praznuje drugo obletnico (2. del)

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več