8.8 C
Šentjur pri Celju
03/03/2024
sentjur.net

Na koncertnem večeru Rock Ponikva so se »lomili valovi«

Ponikva, 9. 12. 2023 – Mladinsko društvo Ponikva so izvedli koncertni večer z imenom Rock Ponikva, katerega je bil idejni vodja in gonilna organizacijska sila Ožbalt Zevnik – Ožbi, ki je svoje izkušnje s številnih koncertnih prizorišč prenesel na Ponikvo. Svežo idejo so pograbili z obema rokama in s koncertom opozorili, da znajo organizirati tudi zahtevnejše dogodke. Po dolgem času so se»lomili valovi« prosto po mariborskem skate-punk bandu Alo!Stari.

Slednji so v soboto, 9. decembra navdušili zapolnjen ponkovški Kulturni dom, ki se je za obiskovalce odprl ob 20.00, še pred tem pa so pred domom zaprli cesto, kamor so postavili šotor in tako zagotovili dodatno varnost ter bolj sproščeno vzdušje. Prvi so na oder stopili mladi člani ene novejših glasbenih skupin na slovenski glasbeni sceni – DEMM. Energični indie-rockerji prihajajo iz domačih logov od Ponikve prek Dolge gore do Makol. S svojimi komadi so prijetno presenetili in opozorili nase. Člani MDP verjamejo, da jih čaka še zanimiva glasbena pot, če bodo vztrajni v kar pa ne dvomijo saj jim trenutno to zelo dobro uspeva.

Punk na Ponikvi

Za njimi so s trdimi rockerskimi rifi skoraj »zažgali« prekaljeni rockerji, ki so na Kocenovo Ponikvo prišli iz Kocenove ulice v Celju – band KLON. Vrhunec večera pa so zagotovili pristni mariborčani iz že omenjenega banda Alo!Stari, ki so navdušili s svojo profesionalnostjo, na Ponikvo pa prinesli pravi punk in po dolgem času v Kulturnem domu med nadušenimi obiskovalci dosegli celo mosh-pit.

»Člani Mladinskega društva na Ponikvi smo zelo ponosni, da se je dvorana napolnila z obiskovalci, ki so prišli in pravijo, da so res uživali. Radi bi se zahvalili vsem sponzorjem, ki so nam omogočili, da smo lahko dogodek izpeljali na tako visoki ravni. Najlepša hvala vsem, ki so prišli na dogodek in nas podprli pri našem delu,« je povedal predsednik MDP Miha Andrinek in dodal: »Se vidimo na naslednjem Rock Ponikva!« Vsem bralcem pa vsa ekipa MDP želi, lepe in mirne prihajajoče praznike. (Urša Kajba)

Sorodne novice

Trio komikov na Ponikvo privabil množico obiskovalcev

Jure Godler

Športni dogodek leta na Ponikvi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več