10.7 C
Šentjur pri Celju
04/04/2020
sentjur.net

Na ponkovški veselici šotor pokal po šivih

Ponikva, 8. 9. 2019 – Tradicija je že, da vsako leto prvo soboto v mesecu septembru združijo moči domači prostovoljni gasilci in Krajevna skupnost Ponikva ter skupaj izpeljejo pestro dogajanje čez celoten dan. Tudi letos so to soboto izpeljali športni dan in ob koncu dneva pripravili še veliko gasilsko veselico. Zjutraj so se kljub slabemu vremenu najprej zbrali kolesarji ter vseeno skupaj odšli na kolesarjenje, ki so ga organizirali člani kolesarskega kluba Atom. V popoldanskih urah so se Ponkovljani lahko pomerili še v turnirjih tenisa na igrišču pred domačo osnovno šolo. V poznih popoldanskih urah se je v okviru športnega dne odvilo tudi tekmovanje v vleki vrvi, ki je bilo naporno za tekmovalce, a zelo zanimivo za gledalce. Svojo moč so pokazali tudi Šentjurski korenjaki, ki so si s svojo močjo priborili kar nekaj pokalov.

Za dogajanje zvečer in pozno v noč so poskrbeli gasilci domačega gasilskega društva, ki so priredili veliko vrtno veselico z gasilskim tekmovanjem. Med sabo so se gasilska društva od drugod pomerila v hitri mokri vaji s sedmimi gasilci, tako imenovani »LOESCHENGRIFF« ali v vaji z motorno brizgalno po pravilih CTIF. Posebna tekmovalna disciplina, ki jo izvedejo samo na Ponikvi, je memorialna vaja Ivana Buserja, pri kateri gre za skupni seštevek obeh tekmovalnih disciplin.

»Prehodni pokal v Dobrno in Loko«

Med članicami so v hitri mokri vaji zasedle tretje mesto PGD Ljubečna, drugo mesto PGD Trnovlje in prvo mesto PGD Dobrna, ki je prav tako dobitnica prehodnega pokala. V vaji z motorno brizgalno pa so tretje mesto zasedle članice PGD Lesično Pilštanj Zagorje, drugo mesto PGD Prožinska vas in prvo mesto PGD Loka pri Žusmu.

Med člani pa so v vaji z motorno brizgalno zasedli tretje mesto člani PGD Lokarje, drugo mesto PGD Pristava pri Mestinju in prvo mesto PGD Sveti Štefan, ki so tudi dobitniki prehodnega pokala. V hitri mokri vaji so tretje mesto zasedli člani PGD Trnovlje, drugo mesto PGD Planina pri Sevnici ter prvo mesto PGD Socka, ki je osvojila tudi prehodni pokal v tej disciplini. V memorialni vaji so med člani zasedli tretje mesto člani PGD Dramlje, drugo mesto PGD Lokarje in prvo mesto PGD Socka. Zbrane je ob dobri pijači in jedači, za katero so poskrbeli gasilci, zabaval Dejan Vunjak s svojo skupino Brendijeve barabe. Kljub slabi vremenski napovedi je dež vseeno počakal, da so gasilci končali s tekmovanjem. Deževno vreme pa ni bilo ovira, saj so gasilci poskrbeli za velik šotor, pod katerim je bilo prostora za ogromno množico ljudi, ki pa se je veselila, pela in zabavala do zgodnjih jutranjih ur. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Damjana Čakš postala predsednica PGD Šentjur

Jure Godler

PGD Planina: V načrtu je nov gasilski dom

Jure Godler

PGD Dramlje: Sprejetost v kraju jim veliko pomeni

Jure Godler

Občina Šentjur bo tudi naprej podpirala naše gasilce

Jure Godler

PGD Prevorje: Biti gasilec je čast in odgovornost

Jure Godler

Misli že na pripravi praznovanja 90-letnice društva leta 2022

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več