18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Na zboru vinogradnikov podelili diplome in priznanja

Sveti Štefan, 7. 5. 2024Člani Vinogradniškega društva »Štefan« Sveti Štefan so na svojem letnem občnem zboru članov in članic podelili diplome in priznanja pridelovalcem vin za dosežke leta 2023. Predsednica VD Štefan Katarina Čoklc je na srečanju strnila dogodke iz preteklega leta ter predstavila načrte za naprej, ki so bili soglasno potrjeni. Posebno pozornost je namenila uspešno izpeljanemu ocenjevanju vin, ki je potekalo na Svetem Štefanu, pod budnim očesom strokovne komisije.

»Da nam je vreme lansko leto zopet pokazalo, česa vse je sposobno, in nam prevečkrat dalo misliti, ali je sploh še vredno, da se trudimo in vztrajamo. Tudi tokrat nismo obupali, in prekrasne ocene naših vin so še ena potrditev, da smo se odločili prav in da se bomo še naprej borili po svojih močeh za odlično domačo kapljico,« je povedala Monika Narat, članica društva. Samo ocenjevanje vin je potekalo na Jožefovo pod vodstvom petčlanske komisije: Igor Horvat, Jože Jesenek, Radojko Pelengič, Katarina Čoklc in vodja Tadeja Vodovnik Plevnik. Ocenjevali so po dopolnjenem 20-točkovnem Buxbaumovem sistemu.

Diplome in prvaki

Podelili so diplome in priznanja, med njimi tudi za najboljše sorte vin. Družina Golob je prejela najvišje ocene za belo zvrst in je s tem postala prvak sorte, najvišja ocena med belimi vini je pripadla Klemnu Krajnčanu za renski rizling, med tem ko je najvišjo oceno med rdečimi vini prejela modra frankinja vinogradnika Jožeta Artnaka in tako postala šampion, saj je po mnenju komisije izstopala s svojo kakovostjo.

Občnega zbora se je udeležil tudi župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš, ki je nagovoril člane in članice, čestital za odlične rezultate in zaželel veliko uspeha v letošnjem letu ter pomagal pri podelitvi diplom in priznanj. »Iskrene čestitke vsem nagrajencem za dosežene diplome in priznanja, poleg tega se zahvaljujem vsem, ki ste sodelovali pri izvedbi ocenjevanja ter pripravi in izvedbi zbora. Skupaj smo zaznamovali uspešno leto in se veselimo novih izzivov ter dosežkov v prihodnjem obdobju,« je ob koncu zbora povedala predsednica VD Štefan Katarina Čoklc. Ob koncu formalnega dela sta sledila druženje in pokušina vin, ki sta pridelovalcem omogočila izmenjavo izkušenj in mnenj o pridelavi vin letnik 2023 ter utrditev prijateljskih vezi med člani in članicami društva. (Milenka Blažević)

Sorodne novice

“Da bi bilo zaradi tega, kar počnem, vsaj še komu lažje in boljše.”

Jure Godler

Razglasili najboljše športnike prejšnjega leta

Jure Godler

Večer na Glinci: Kaj počno sokrajani?

Jure Godler

Potrgali tudi trto v krožišču Gorice pri Slivnici

Jure Godler

Ipavčeva plaketa v roke planincu Miru Rožeju

Jure Godler

Na zboru podelili medalje in priznanje  

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več