14.5 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

Najmlajši predsednik na čelu DU Dramlje

Dramlje, 19.5.2017 – Blizu 70 članov in članic Društva upokojencev Dramlje se je zbralo na volilnem občnem zboru, v tamkajšnji Slomškovi dvorani. Društvo je po smrti Bogomirja Ulbinga, dolgoletnega predsednika društva, iskalo njegovega naslednika. Vendar to še zdaleč ni bila lahka naloga, saj med člani po dolgem iskanju kandidata, ki bi v to privolil, le-tega niso dobili. Zato so se obrnili še na mlajšega krajana Primoža Laubiča, ki je po nekaj pogovorih pristal na kandidaturo, na zboru, kjer je bil s soglasno podporo tudi izvoljen za predsednika DU Dramlje, pa je v zvezi s tem med drugim tudi povedal:

»Danes sem postal eden najmlajših, verjetno pa kar najmlajši predsednik društva upokojencev, ki je eno izmed nekaj čez 500 društev upokojencev, ki delujejo v Sloveniji. Vodstvo društva in nekateri člani so po daljšem iskanju predsedniškega kandidata pomislili tudi name. Moram priznati, da sem bil presenečen nad povabilom, pa vendar sem si vzel čas za razmislek. Tisti, ki me bolje poznate ali ste z menoj že sodelovali, tudi veste, da se vsake zadolžitve ali funkcije lotim resno in odgovorno. Zato takšna odločitev ni lahka.« Laubič je v svojem nagovoru tudi poudaril, da večino ljudi, ki predstavljajo ožje vodstvo društva, pozna in je z nekaterimi v preteklosti že uspešno sodeloval, ter izpostavil, da svoje naloge vestno izpolnjujejo, kar po njegovih izkušnjah ni ravno praksa v vsakem društvu. Med člani je bilo opaziti veliko zadovoljstvo nad novim predsednikom, ki mu ne manjka organizacijskih izkušenj, med čestitkami so mu zaželeli uspešno delo ter izrazili zahvalo, da je sprejel to odgovorno funkcijo.

Na zboru so potrdili tudi program dela, ki obsega raznolike dejavnosti. Poseben pomen dajejo projektu »Starejši za starejše«, ki ga izvajajo že vrsto let. V začetku junija bodo izvedli piknik – srečanje članov na Uršuli, v programu so tudi izleti, pohodi ter zaključek leta. Novi predsednik Primož Laubič je ob predstavitvi programa povedal, da se osebno še posebej veseli razstave ročnih del članov društva, ki je ena od programskih točk v tem letu. Sprejeli so tudi manjše dopolnitve statuta, med drugim so dopolnili člen, na podlagi katerega lahko postane član društva, poleg oseb s statusom upokojenca, tudi vsak drug zainteresiran državljan. Po zaključenem uradnem delu so se člani še zadržali ob pogostitvi, vidno zadovoljni, ker bo društvo nadaljevalo svoje poslanstvo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Sorodne novice

Voznika na AC sta se ovirala in na koncu stepla

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

Pod vplivom alkohola trčil v vozila pred seboj

Jure Godler

V Dramljah pravi »vihar« dogodkov

Tjaša Ferlež

Dramlje se razvijajo tudi z novo cesto

Jure Godler

Pestra predstavitev goriških upokojencev v Ljubljani

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več