-0.2 C
Sentjur
18/01/2020
sentjur.net

Naredili bodo skupno spletno stran za kulturna društva

Šentjur, 9. 4. 2018 – Zveza kulturnih društev Šentjur je v Centru kulture Gustav pripravila redni občni zbor, ki je bil po petletnem mandatu ponovno volilni. Zveza pomaga kulturnim društvom ob večjih kulturnih dogodkih, obletnicah, gostovanjih, tekmovanjih in izobraževanjih. Vsako leto organizirajo tudi nekaj tradicionalnih dogodkov, kot so Ta veseli dan kulture, lani pa je ta dogodek organiziralo KD Prevorje, ki je prejelo posebno priznanje zveze za 10-letno neprekinjeno organizacijo Aninih večerov. Prav tako je ZKD soorganizator osrednje kulturne prireditve, poleg tega pa se lahko na zvezo obrnejo po pomoč kulturna društva, ki so člani zveze – teh je že 31. ZKD prav tako pomaga in sofinancira tudi najem IKC kulturnim društvom.

Zveza si je kot plan zadala poleg rednih aktivnosti, da spremeni grafično podobo in logotip, ki ga je oblikovala ilustratorka Kvirina M. Zupanc. V prihodnjem mandatu bodo vzpostavili tudi novo spletno stran zveze s podstranmi vseh kulturnih društev, prav tako pa bodo sodelovali pri preoblikovanju celostne podobe Šentjurskega poletja. Uspešno so se prijavili na razpis JSKD in Evropskega socialnega sklada ter pridobili sredstva za polovično zaposlitev administrativnega delavca za trinajstmesečno obdobje.

Na volitvah za vodstvo zveze je bila ponovno izvoljena stara predsednica Marija Rataj. Upravni odbor bodo sestavljali Vladimir BelinaJure GodlerRado MarotMatej RomihBarbara Gradič Oset in Majda Rezec. V nadzornem odboru bodo sedeli Jan ČaterMartina Zapušek in Peter Krč, v častnem razsodišču pa Jože Lavbič, Anton Ljubej in Stanko Zupanc. Po zaklučeni seji je zveza predstavnike društev pogostila v sosednji piceriji, zapeli pa so jim tudi člani Vokalne skupine 7 de’ci. (Jure Godler)

Sorodne novice

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler

Svetinov vrt ponovno zaživel

Jure Godler

Skupščina Gasilske zveze Šentjur

Tjaša Ferlež

Igor Gobec: Evroposlanci se zlijejo v sistem od ljudi odtujenih evrokratov

Jure Godler

Ta veseli dan kulture in Pop Art

Jure Godler

Kdo bo odločal v svetih krajevnih skupnosti?

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več