13.6 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Naša dežela z lokalnim odborom tudi v Šentjurju

Ponikva, 15. 11. 2021 – V ponedeljek, 15. novembra, so se sestali člani novo nastale stranke Naša Dežela lokalnega odbora Šentjur – Dobje. Srečanje je potekalo na kmetiji Golež Žogan na Ponikvi. Na ustanovitvi so člani razpravljali o aktualnih temah slovenske politike, predvsem o kmetijstvu, in ponovno potrdili, da je prav kmetijstvo ena najpomembnejših panog, saj nam zagotavlja dragoceno hrano za naše preživetje

Predsednica stranke Naša dežela dr. Aleksandra Pivec je že obiskala kar nekaj krajev v Sloveniji, kjer se je srečala s predstavniki lokalnih odborov in pomočjo koordinatorjev stranke že ustanovila kar nekaj občinskih odborov. Prepoznavanje regionalnih izzivov, potreb in iskanje rešitev so ene od osnovnih ciljev stranke Naša dežela. Sprejem goriških in primorskih županov in predstavitev je le začetni korak k skupnemu dialogu ter njihovi podpori novo ustanovljene stranke. Ob ustanavljanju lokalnih odborov je bilo prisotno tudi ožje vodstvo stranke skupaj s koordinatorji posameznih področij. Predsednica in ostali predstavniki so novo izvoljenim vodstvom odborov in ostalim članom predstavili program stranke in pri tem vsakič poudarili, da je največje poslanstvo prav delo na terenu.

Izrazili so zaupanje stranki

Tudi na območju občin Šentjur in Dobje je bil ustanovljen lokalni odbor stranke Naša Dežela. Člani stranke so pozdravili zanos, optimizem in izrazili zaupanje predsednici stranke, predvsem pa izpostavili pristen ter iskren odnos Nove dežele do lokalnih skupnostih in okolij. Ustanovna članica Simona Štante je med drugim dejala, da je z ustanavljanjem nove stranke vsem podarila nov žarek upanja za prihodnost, kljub vsemu pa bo na vseh idejah potrebnega še veliko dela. Vključevanje mladih je ena od vizij, ki jih želi udejanjiti stranka Naša dežela. Na samem srečanju so s člani razpravljali o aktualnih temah slovenske politike, predvsem o kmetijstvu, in ponovno potrdili, da je prav kmetijstvo ena najpomembnejših panog, saj nam zagotavlja dragoceno hrano za naše preživetje.

Negotova prihodnost in občutek neupoštevanja so pripeljali do nezanimanja udejstvovanja v politiki. Mlade zanimajo prosperitete, kvalitetno izobraževanje, reševanje stanovanjskega problema in prihodnost zaposlitev. Vse bolj se stranke same po sebi zavedajo, da so mladi pomembni za delovanje politike, predvsem pa je pomembno, da jim prisluhnemo in jih spodbujamo, da bodo z nizanjem svojih idej prišli tako daleč, da jih bodo lahko z uspehom tudi uresničili. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Naša dežela z občinskim odborom v nastajanju

Tjaša Ferlež

Aleksandra Pivec: »Sem ponosna in ničesar na svoji poti ne obžalujem.«

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več