16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Šentjurski odličnjaki na sprejemu pri županu

Šentjur, 23. 6. 2021 – Kot veleva tradicija, je tudi letos najboljše učence zaključnih razredov osnovnih šol in glasbene šole sprejel župan mag. Marko Diaci. Uvodoma so zaigrali mladi glasbeniki Tria Sinopa – Tina Stojan, Luka Jager in Tinka Muck. Njihovi mentorici sta Larysa Kocherova in Nataša Aškerc. Potem se je začelo zares. Župan vsako leto odličnjake tudi nagradi. V duhu leta Josipa Ipavca so vsi prejeli knjigo ddr. Igorja Grdine, Slovenski Mozart, v kateri se je avtor posvetil ravno Josipu.

Priznanja prejmejo najboljši učenci, in sicer se upoštevajo kriteriji o uspešnem NPZ, ocene iz zadnjih treh razredov, priznanja, ki jih učenci dosežejo v času izobraževanja. O predlaganih učencih glasuje tudi učiteljski zbor, pri tem se upošteva, ali je učenec dajal pozitiven vzgled, pomagal sošolcem, sodeloval na šolskih prireditvah. Zbrane odličnjake je na Ipavčevem vrtu pozdravil in jim čestital tudi župan. “Vaša volja in vaša vztrajnost vas bosta popeljali v življenje. Verjamem, da ste v teh letih osnovne šole dokazali, da ste sposobni marsikaj – tudi se prebiti skozi enoletno delovanje preko Teamsov, Zoomov itd. Žal ste bili prikrajšani za eno leto lepega življenja,” je v nagovoru povedal Diaci.

Nagrade so prejeli:

Iz OŠ Blaža Kocena Ponikva: Patricija Arzenak, Ažbe Fidler, Liza Kaisersberger, Larisa Špur in Miha Žvegler.

Iz OŠ Dramlje: Vid Bobnar, Teja Gorjup, Miha Inkret Rotovnik, Tija Jeromel, Urška Korenjak in Neja Pešec.

Iz OŠ Franja Malgaja Šentjur: Ana Anouk Scholtemeijer, Nace Basle, Kaja Berglez, Leja Berglez, Filip Cmok, Neža Kotnik, Matija Lakner, (OŠ in GŠ), Zala Leskovšek, Gašper Lukanc, Tinka Muck, Tina Stojan, Tinkara Trobec, Teja Verdenik in Neli Vizjak.

Iz OŠ Hruševec Šentjur: Aleksandra Čander Poljšak, Lara Horjak, Alina Ivanuša, Tit Jegrišnik Siter, Ana Knez in Teo Kugler.

Iz OŠ Planina pri Sevnici: Jan Selič in Leila Vouk.

Iz OŠ Slivnica pri Celju: Danaja Krajnc, Karin Kristan, Klavdij Lesjak, Ana Mastnak, Zoja Ojsteršek, Leja Planko in Ana Užmah.

Iz Glasbene šole Šentjur: Matija Lakner (OŠ in GŠ), Nika Keše, Kristijan Močnik, Zala Plevnik in Tjaša Štrajhar.

Za konec uradnega dela podelitve nagrad je zaigral tudi šolski kvartet Clarifun, ki ga sestavljajo Matija Lakner, Luka Gubenšek, Anže Koleš in Blaž Kolar. “Življenje odrasle osebe je napolnjeno z ovirami, ki naj bi služile za krepitev lastne volje, odločnosti in analitičnega razmišljanja. Vsaka težava nas nekaj nauči, zato bi morali, preden se lotimo njenega reševanja, stopiti korak nazaj in pogledati širšo sliko, saj je prav razumevanje težav in izzivov ključna rešitev,” je z Einsteinovimi besedami zaključila moderatorka srečanja Polonca Jazbinšek.(Jure Godler)

Povezava z vsemi fotografijami.

Sorodne novice

Delujemo proaktivno – pripravljamo dokumentacijo in sofinanciramo projekte

Jure Godler

Župan sprejel odličnjake pod posebnimi ukrepi

Jure Godler

Župan mag. Marko Diaci: Pomagajmo si med seboj

Jure Godler

Župan odgovarja občinski svetnici: Vpliv na proračun bo manjši

Jure Godler

V šolske klopi je sedlo 177 prvošolcev

Jure Godler

Ponosni na uspehe srednješolcev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več