5.2 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Naslov državnih prvakinj v Dobje!

Gornja Radgona, 22. in 23. 9. 2018–  Minuli vikend je v Gornji Radgoni potekalo državno gasilsko tekmovanje za memorial Tomaža Haceta. Tekmovanja se je udeležilo 465 ekip iz celotne Slovenije. Od tega 7 ekip iz gasilske zveze Šentjur.

V soboto, 23. 9., so se med seboj pomerili pionirji, pionirke ter mladinci in mladinke iz vse Slovenije. Med 195 ekipami so najvišje mesto osvojile mladinke iz PGD Dobje pod mentorstvom Aljaža Volaska in tako postale državne prvakinje. Pionirke pod vodstvom Marjane Lesjak so v svoji konkurenci osvojile drugo mesto in tako postale podprvakinje. Veselje in sreča ob takih dosežkih sta nepopisna. Gasilci iz Dobja so v pozdrav nagrajenkam zanje pripravili vodni slavolok in jih tako ob vrnitvi domov  pričakali v gasilskem spremstvu. Tekmovanja so se isti dan udeležili tudi mladinci iz PGD Loka pri Žusmu.

V nedeljo, 23. 9., pa so se med seboj pomerili članice A, člani A, članice B, člani B ter veterani in veteranke. Med 267 ekipami iz celotne Slovenije so se tekmovanja udeležile 4 ekipe iz Šentjurske zveze, in sicer PGD Ponikva z moško in žensko ekipo članov in članic A, PGD Loka z ekipo članic A in PGD Lokarje z ekipo članov A. Med zbranimi ekipami v Gornji Radgoni je najboljše mesto dosegla ekipa članov A iz PGD Lokaje, ki so zasedli 6. mesto v svoji konkurenci.

Tako mladi kot starejši gasilci iz gasilske zveze Šentjur so zopet dokazali, da so iz pravega testa in da jim vsako tekmovanje ne predstavlja težav, ampak le nov izziv, katerega vedno znova odlično izpeljejo po svojih najboljših močeh. Oba dva dni sta bila na tekmovanju prisotna tudi predsednik gasilske zveze Šentjur  Aleš Guzej in poveljnik Martin Cmok. Zbrane gasilce je na zaključni prireditvi pozdravil premier Marjan Šarec. Poleg Šarca pa je prireditve spremljal tudi sam predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik. (Tjaša Ferlež)

dav

Sorodne novice

Domači gasilski podmladek pobral vsa prva mesta

Tjaša Ferlež

PGD Loka pri Žusmu: Urejali gasilski dom

Tjaša Ferlež

PGD Dobje: Humanitarnost pokazali s prostovoljnimi deli

Tjaša Ferlež

Misli že na pripravi praznovanja 90-letnice društva leta 2022

Jure Godler

V soboto slavili Dobjani, v nedeljo v Ločani

Jure Godler

Loške gasilke so požar pogasile same!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več