16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Nevihta nad Rifnikom zanetila požar

Šentjur, 29. 9. 2018 – Na osnovi letnega operativnega dela v gasilskem društvu Šentjur so izpeljali taktično gasilsko vajo. Osnovni namen vaje je bil preveriti posameznike in skupine v postopkih pri izvajanju intervencije gašenja požara v naravnem okolju v organizaciji in izvedbi oskrbe s požarno vodo požarišča na težko dostopnem področju in izvajanje postopkov reševanja ponesrečenca ter prenos s pomočjo vrvne žičnice.

V sobotnih dopoldanskih urah naj bi nad Rifnikom divjala močna nevihta. V času neurja se je po poti na Rifnik iz smeri Črnolica–Rifnik zatekla skupina pohodnikov. Med nevihto je strela udarila na področje arheološkega najdišča, najprej v hrast in nato v skupino ljudi. Pri udaru strele se je zanetil požar na vzhodnem pobočju Rifnika, med pohodniki, ki so ob udaru strele popadali po tleh, pa je bilo več poškodovanih. Gasilcem je bila takšna oblika reševanja izziv, saj so si za izvedbo vaje morali narediti žičnico, saj je bil dostop z vozili onemogočen in težko prehoden tudi peš.

Na vaji je sodelovalo 38 prostovoljnih gasilcev in gasilk iz gasilskega društva Šentjur. Poleg gasilcev pa so bili na vaji prisotni tudi šentjurski policisti, rdeč križ in Zdravstveni dom Šentjur. Vajo je pripravil in vodil poveljnik PGD Šentjur, Danilo Matoš(Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Gasilci na obisku pri Kulturni pip’ci

Tjaša Ferlež

Za nesrečo je bila kriva otroška igra

Tjaša Ferlež

V Gorici pri Slivnici helikopter slovenske vojske

Tjaša Ferlež

Na Kalobju počastili sv. Florjana

Tjaša Ferlež

Tudi naši gasilci na državnem tekmovanju

Jure Godler

Mlaji in budnice v pozdrav 1. maju

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več