24.1 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Nov gasilski dom, delovna akcija in požar v podjetju Tajfun

Šentjur, 3. 4. 2021 – Zadnji vikend v mesecu marcu so gasilci PGD Planina pri Sevnici imeli polne roke dela. V petek so podpisali pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije za  nov gasilski dom, v soboto pa so uredili okolico Planine pri Sevnici. Da jim po vrhu vsega ni bilo dolgčas, so ob zvoku sirene odhiteli še na intervencijo.

Dan pred “aktivno” soboto, torej v petek, 26. marca, se je v gasilskem društvu Planina pri Sevnici naredil velik korak proti novemu gasilskemu domu. Z izbranim izvajalcem je bila podpisana pogodba za izdelavo projektne dokumentacije za nov gasilski dom na Planini pri Sevnici, kar zajema izdelavo idejnega projekta, izdelavo dokumentacije za gradbeno dovoljenje in projekta za izvedbo. »S tem upamo, da smo naredili velik korak na poti k novemu gasilskemu domu, za katerega si že dolgo prizadevamo in v katerega je bilo vloženega že veliko truda in nenazadnje tudi finančnih sredstev,« je povedal predsednik društva Andraž Hladin.

V soboto je sledila delovna akcija

Gasilci PGD Planina pri Sevnici so v soboto, 27. marca, pripravili obširnejšo delovno akcijo, v kateri je sodelovalo več kot 30 članov in članic. Ena ekipa se je odpravila po kapelicah, ki vodijo do cerkve na Sv. Križu. Ti so požagali in očistili vejevje na celotni poti ter naredili pot tako domačim kot tudi drugim pohodnikom še prijetnejšo. S tem dejanjem so preprečili, da bi se znamenite kapelice križevega pota na Sv. Križ izgubile med grmovjem in drevesnimi vejami, ter tako pripomogli, da pogled nanje vzpodbudi koga, da se odpravi na pot mimo njih do cerkve na vrhu hriba.

Druga ekipa se je lotila podiranja dreves pri avtobusni postaji ter okoli parkirišča na nekdanjem šolskem igrišču. Drevesa so bila zaradi svoje starosti in velikosti že malce nevarna, zato je s strani Krajevne Skupnosti Planina pri Sevnici na društvo prišla pobuda o pomoči pri odstranjevanju le-teh. Drevesa so bila v celoti odstranjena, prav tako pa je bila pospravljena okolica avtobusne postaje kot tudi parkirišča. Vse aktivnosti so se izvajale v skladu z navodili NIJZ (prav tako tudi malica in pogostitev ob zaključku delovne akcije).

Še požar v podjetju Tajfun

Kot da ni bilo zadanega že dovolj dela za to soboto, je gasilce nekaj čez 9. uro presenetil zvok sirene in pozivnikov, ki je člane pozval na intervencijo – požar v podjetju Tajfun. Zagoreli so filtri na prezračevalni napravi. Na intervencijo je prispelo 31 članov PGD Planina pri Sevnici, ki so kmalu po prihodu na mesto izrednega dogodka odkrili izvor požara in ga hitro omejili in pogasili. Na intervencijo so prišli tudi člani PGD Dobje in PGD Slivnica v pripravljenosti pa so bili še gasilci PGD Kalobje in Prevorje. Zaradi kompleksnosti industrijskega objekta je bilo gašenje možno le z uporabo izolirnih dihalnih aparatov. Po uspešno pogašenem požaru so objekt tudi v celoti pregledali in prezračili. (Ferlež Tjaša, Foto: PGD Planina pri Sevnici)

Sorodne novice

Gasilski dom na Planini pri Sevnici že do koncu prihodnjega leta

Tjaša Ferlež

Spomnili so se sv. Florjana

Jure Godler

Zagorelo na motorju dozirnega polža za sekance

Tjaša Ferlež

Neurje ni prizaneslo niti gasilskemu domu

Tjaša Ferlež

Zaradi vročega pepela zagorelo listje

Jure Godler

S podpisi potrdili odlično sodelovanje občine in gasilcev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več