-0.2 C
Šentjur pri Celju
03/12/2020
sentjur.net

Nova okužba z novim koronavirusom na Šentjurskem

Šentjur, 4. julij 2020 – Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je bilo včeraj na območju Slovenije odkritih 30 primerov okužbe z novim koronavirusom. Z Občine Šentjur so sporočili, da je bila ena od okužb odkrita pri nas: “V Občini Šentjur je bila po podatkih NIJZ potrjena nova okužba s koronavirusom. Zato vas pozivamo in prosimo, da se obnašate skrajno samozaščitno, upoštevate navodila NIJZ ter predpise o nošenju mask, razkuževanju rok, obnašanju v zaprtih prostorih, združevanju v večje skupine (največ 50 oseb) ter vse ostale preventivne in higienske ukrepe.”

To je sicer skupno že petnajsta okužba z virusom Covid-19 na območju Občine Šentjur od začetka testiranj. Zaradi naraščajočega števila novookuženih v Sloveniji bo od nedelje, 5. julija 2020, v Domu starejših Šentjur veljala popolna prepoved obiskov. Informacije o virusu in preventivi najdete na spletni strani NIJZ.

dom

Sorodne novice

Župan Diaci: “Ne izgubljajmo energije z jezo in prepiri zaradi vrste pred banko”

ViP

Na pomoč SB Celje tudi člani Rdečega križa Slovenije

Jure Godler

Kolumna: Kako sem preboleval Covid-19

Jure Godler

Bodimo odgovorni, upoštevajmo ukrepe!

ViP

Občina prepovedala uporabo vseh športnih in javnih površin

ViP

Strožji ukrepi: od petka nošenje mask tudi na prostem

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več