14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Poziv občanom, ki so utrpeli škodo na stavbah in zemljiščih

Občina Šentjur poziva občane, ki so v obdobju med 17. in 25. julijem zaradi posledic neurja z dežjem, vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami utrpeli škodo na stavbah in zemljiščih, da le-to prijavijo do ponedeljka, 14. 8. 2023, na sedežu Občine Šentjur. Informacije so na voljo na telefonskih številkah 03/ 747 13 10 – glavna pisarna in 03/ 747 13 32 – Jernej Tisel. Škodo lahko oškodovanci prijavijo tudi preko spleta, tako da izpolnijo priložene obrazce in jih preko elektronske pošte (obcina.sentjur@sentjur.si) ali navadne pošte posredujejo na naslov Občine Šentjur, Mestni trg 10, 3230 Šentjur.

Na podlagi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje občinske komisije ocenijo škodo na objektih in zemljiščih. Škodo v gozdovih ocenjuje Zavod za gozdove Slovenije, enota Šentjur, kontakt 03 57-41-147 (041 657 607), na vodotokih Direkcija RS za vode (01/478-31-00), na objektih kulturne dediščine Zavod za varstvo kulturne dediščine, enota Celje (03/42-60-300), škodo v gospodarstvu Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ter škodo na državnih cestah Direkcija RS za infrastrukturo.

Oškodovanci morajo ob prijavi škode posredovati naslednje podatke: EMŠO številko, davčno številko, transakcijski račun, parcelno številko poškodovanega objekta/zemljišča in katastrsko občino, leto zgraditve objekta, neto uporabno površino poškodovanega objekta, podatek o višini vode v objektu ter SLIKE NOVONASTALIH POŠKODB.

Škoda na kmetijskih pridelkih, poljščinah, v sadovnjakih in v vinogradih se ne popisuje!

Po oddanih prijavah bo občinska komisija z ogledom na terenu ocenila prijavljeno škodo po metodologiji za ocenjevanje škode po neurju. (Občina Šentjur)

Sorodne novice

Poškodovanih za več kot 1500 km gozdnih cest

Jure Godler

Obvestilo o dodelitvi sredstev za sanacijo po neurjih na stanovanjskih objektih

Jure Godler

Danes ponoči na udaru Ponikva in Dolga Gora

Tjaša Ferlež

Razmišljanje: Hvala vam, gasilci!

Jure Godler

Silovita moč narave znova razdejala občino

ViP

Urnebes vetra in dežja razdejal tudi našo občino

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več