14.7 C
Šentjur pri Celju
20/03/2023
sentjur.net

Nuša Hercog potrdila naslov državne prvakinje

Na Bledu je od 23. do 27. 2. 2015 potekalo 22. posamično državno prvenstvo mladih v šahu. Tekmovalo je 235 šahistk in šahistov od 8 do 18 let.

Na prvenstvu je v kategoriji deklet do 12 let tekmovalo 19 šahistk. Nuša Hercog (Celjski ŠK) je po devetih kolih z 8,5 točkami  osvojila 1. mesto in že četrto leto zapored naslov državne prvakinje v posamičnem šahu. Maja Majcen (ŠD Šentjur) je s petimi točkami osvojila 8. mesto. V kategoriji deklet do 14 let je tekmovala tudi Ana Majcen (ŠD Šentjur) in med štirinajstimi šahistkami osvojila 10. mesto. Nuša si je tako priigrala vstopnico za udeležbo na Evropskem prvenstvu, ki bo septembra v Poreču na Hrvaškem in za Svetovno prvenstvo, ki bo oktobra/novembra potekalo v Grčiji.

28. marca se je na Bledu odvijalo še 16. posamično državno prvenstvo v pospešenem šahu. Nuša je med 27. tekmovalkami v kategoriji deklet do 12 let ponovno osvojila naslov državne prvakinje, Maja Majcen je bila sedma, Ana Majcen pa v kategoriji deklet do 14 let deseta.

Nuša, Maja in Ana so uspešno nastopale že januarja na 19. državnem posamičnem osnovnošolskem prvenstvu na OŠ Simona Jenka Kranj. V skupini deklet do 12 let je šahiralo 52 tekmovalk. Nuša je postala osnovnošolska državna prvakinja, saj je od devetih odigranih kol zbrala vse možne točke. Maja Majcen je bila 13., prav tako tudi Ana Majcen v kategoriji deklet do 15 let med 38. tekmovalkami.

Sorodne novice

Urški Ogrizek naslov državne prvakinje, Filipu Cmoku klubski rekord

Jure Godler

Centrihova državna prvakinja

Jure Godler

Dobili dva državna prvaka

Jure Godler

Nuša Hercog evropska prvakinja in dvakrat bronasta

Jure Godler

Šahovski pokal osvojila domačinka Nuša Hercog

Jure Godler

Člani DU Šentjur odlični v šahu, ribolovu in balinarju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več