18.9 C
Šentjur pri Celju
15/08/2022
sentjur.net

Ob gradnji krožišča bo spremenjen cestni režim

Šentjur, 3. 5. 2021 – Z jutrišnjim dnem (5. maja) se bodo uradno začela dela na dosedanjem križišču cest Ulice Dušana Kvedra in Ulice skladateljev Ipavcev, pri OŠ Franja Malgaja Šentjur. Naročnik del je Direkcija RS za infrastrukturo. Podjetju, ki bo dela izvajalo – VOC d.o.o, je že izdala dovoljenje za zaporo regionalne ceste RC 1 234 Dole–Šentjur.

V skladu z dovoljenjem ima lahko izvajalec od 5. 5. 2021 do 31. 12. 2021 polovično zaporo ter od 10. 5. 2021 do 30. 11. 2021 popolno zaporo ceste od krožišča na Selah do semaforja v centru Šentjurja. Po trenutnih informacijah s strani izvajalca del bo popolna zapora vzpostavljena predvidoma 17. maja; postavitev začasne prometne signalizacije se bo izvajala 15. 5. in 16. 5., ko bo tudi vzpostavljen nov prometni režim, ki bo trajal vse do 23. 12. Na tem odseku bo dovoljen le lokalni promet do stanovanjskih hiš, podjetij, ustanov in trgovin na tem območju.

Kako se bomo vozili?

Lokalni promet osebnih vozil bo potekal iz smeri Dol v smeri Šentjurja enosmerno skozi gradbišče. Iz smeri Šentjurja v smeri Dol pa po Ulici skladateljev Ipavcev, Pod Rebrami, ker se bodo vozila vključila nazaj na regionalno cesto. Tranzitni promet skozi zaporo ne bo dovoljen. Obvoz za tovorna vozila bo potekal na izvozu iz avtoceste Celje – center, v nadaljevanju po Mariborski cesti do križišča pri vojašnici in levo po glavni cesti G2 107 Celje–Štore–Šentjur in obratno. Za osebna vozila je obvoz na relaciji krožišče Dole proti Proseniškemu, v Bukovžlaku levo proti Slancam in nato po cesti G2 107 do Šentjurja.

Popolna zapora ceste je pogojena z odstranitvijo popolne zapore na cesti Bukovžlak–Slance, ki bi naj bila zaključena sredi maja, vključno z ureditvijo krožišča na G2 107. Lokalni promet skozi zaporo bo na območju gradbišča potekal IKC–Zg. trg in v Ulici pod rebramii v smeri Dramelj in po gradbišču v smeri Šentjurja.

Obhodi tudi za pešče

Zapora bo v tem času veljala tudi za pešce, in sicer bodo z ustrezno signalizacijo preusmerjeni po Ulici Dušana Kvedra do pešpoti ob Pešnici do ulice na Lipico, kjer se po pločniku ob cesti Pešnica–Podgrad ponovno usmeri proti regionalni cesti oziroma za šolarje proti OŠ Franja Malgaja Šentjur. Dostop za pešce bo sicer možen do okrajnega sodišča Šentjur (Ul. Dušana Kvedra 45.). Izvajalec del in Občina Šentjur prosita občane in tiste, ki bodo svojo pot načrtovali mimo omenjenga gradbišča, za veliko mero strpnosti in potrpežljivosti. Prosijo tudi za upoštevanje začasne cestnoprometne signalizacije. (Jure Godler)

Obvoz za lokalni promet

Obvoz za pešče

Sorodne novice

V Šentjurju znova začasna enosmerna ureditev prometa

ViP

Prejeli smo: Šentjurski osnovnošolci ponovno na smučanju

Jure Godler

Vozite pravilno po krožiščih?

Jure Godler

Dobili urejeno posodobljeno učilnico na prostem

Jure Godler

V krožišču potrgali velikanske grozde

Jure Godler

Izvajalec prestavil zaporo ceste previdoma za en teden

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več