23.9 C
Šentjur pri Celju
04/07/2020
sentjur.net

Ob mrzlem deževnem večeru so se greli s smehom

Šentjur, 12. 7. 2019 – Stand up komedija, ki jo je Epik teater predvidel pri Kulturni pip’ci, se je zaradi slabe vremenske prognoze morala seliti na bolj suh prostor. Selitev se je organizatorjem obrestovala, svoje okrilje so našli na pokritem Ipavčevem vrtu. Kljub hladnemu večeru se je zbrala solidna množica obiskovalcev stand upa. Zbrane je najprej pozdravil komik Tom Costo, predsednik Epik teatra, ki je prireditev organiziral. Ta je po standupovsko vzel na tarčo tiste zamudnike, ki so nekaj minut zamudili na prieditev, ter napovedal osrednjega gosta Dominika Gračnerja s Kalobja.

Gračner je sicer tudi član Improgalaktikov, nastopal pa je tudi v duetu s Tomom Costom v komični poeziji Da ti glate sleče, al’ je Kalobje al’ so Zlateče. Kot samostojnega izvajalca monokomedije ga še nismo videli. Priznal je, da ga je Costo prisilil, da naj pet minut nekaj govori – njegov nastop pa se je zavlekel na dobro uro. “Tako je, ko Kalobčan dobi besedo,” je še povedal Gračner. Govoril je o doživljaju z mojstrom za vsa hišna opravila, o Jožetu, ki ga je najel za slikopleskarska dela. Nadaljeval je o svoji avanturi in dolgo tleči želji, da gre v Amsterdam, kjer si bo privoščil nekaj mesene zabave. Na koncu pa je iz obeh zgodb potegnil zaključek, da kamor greš – vklopi razum, vzemi račun. Kot slednji je nastopil Celjan, ki živi z dekletom v Ljubljani, Alen Mastnak. Ta je publiko spravljal v smeh s partnerskimi odnosi in pridobivanjem izkušenj v skupnem življenju. Oba komika sta požela veliko smeha in aplavza obiskovalcev, ki so kljub dežju in mrzlemu vetru vztrajali do konca ob skoraj dve urni poeziji smeha.

(Jure Godler, foto: Danijel Berden)

Sorodne novice

#koronaintervju št. 21 – Dominik Gračner, gledališki igralec

Jure Godler

#koronaintervju št. 9 – Edith in Tom Costo, zakonca in komika

Jure Godler

Miklavž obiskal otroke v cerkvici sv. Rozalije

Jure Godler

Slabi ljubimci in odlična igra navdušili poln IKC

ViP

Slovenec in pol nasmejala Gorico pri Slivnici

Jure Godler

Mladi Ponkovljani že v prvem dogodku presegli pričakovanja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več