21.7 C
Šentjur pri Celju
15/06/2024
sentjur.net

Obeležili 20-obletnico delovanja Višje strokovne šole

Šentjur, 27. 10. 2022 – Šolski center Šentjur ima razvejano višješolsko izobraževanje, ki jih lahko študenti opravljajo kot redni ali kot izredni študij. Tako na šoli delujejo tudi višješolski programi Gostinjstvo in turizem, Naravovarstvo, Urejanje podeželja in krajine ter Živiljstvo in prehrana. Vsako leto pa diplomantom, tistim, ki uspešno zaključijo študij podelijo diplome na svečani prireditvi. Tokrat so podelitev  izvedli že 16. zapovrstjo v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur. Na ta dan pa so obeležili tudi 20-letnico delovanja Višje strokovne šole. Na Šolskem centru Šentjur je od leta 2002 skupno diplomiralo 685 študent in študentov

Uvodoma so himno zapeli pevci Moškega pevskega zbora skladateljev Ipavcev Šentjur, ki jih vodi Valentina Černe. Uvodoma je diplomante in ostale goste pozdravil direktor ŠCŠ in ravnatelj Višje strokovne šole mag. Branko Šket. Uvodoma je direktor povedal nekaj besed o sami ustanovitvi višje šole. “Ustanovitev je podprlo 35 občin,” je povedal direktor. “Po večletnih prizadevanjih je Vlada RS, 22. januarja 2002, ustanovila višjo šolo v Šentjurju v sklopu takratne Kmetijske in gospodinjske šole Šentjur. Ta ustanovitev je pomenila razvoj nove kvalitete v širši regiji. V študijskem letu 2002/2003 je bilo razpisanih 45 razpisnih mest, vpisalo pa se je 62 študentov,” je dodal Šket. “Skozi šolska vrata vstopajo vedno nove in nove generacije ter odhajajo z znanjem, ki je pripomoglo k razvoju kraja in širše regije.”

30 diplomirancev

V letošnjem letu je izobraževanje zaključilo 30 diplomirancev na vseh študijskih programih. “Prepričan sem, da bo današnji dan v simbolnem pomenu, prelomen življenski dogodek, ki se ga veselite vi in vsi vaši bližnji, ki so vas pri študiju podpirali in vzpodbujali,” je zaklučil ravnatelj Višje šole Šentjur. Diplomante pa je nagovorila tudi podžupanja Občine Šentjur, Silva Koželj. Poudarila je, da je šola diplomante opremila s strokovnimi referencami, ki nekaj štejejo in jim ponudila odlične možnosti vlaganja vase. “Vi ste naša prihodnost in da je prihodnost vaših poklicev in zaposlitev, prihodnost vseh nas, predvsem pa prihodnost našega podeželja,” je dodala.

Zbrane pa sta nagovorila tudi državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport dr. Darjo Felda, ki je čestital okrogli obletnici šole. Izpostavil je pomen ponujenih programov, ki postajajo ključni za našo prihodnost. “Študij je izrazito praktično usmerjen in temelji na potrebah delodajalcev,” je še dodal. Prav tako je nekaj besed v slovenščini zbranim namenil direktor avstrijske Kmetijsko-gozdarske šole Grubenkopf Erich Kerngast. Med prejemniki diplom pa so izpostavili Ireno Klenovšek, ki je diplomirala z odliko in povprečno oceno opravljenih izpitov je 9,83, kar je najvišje povprečje med vsemi diplomanti.

Priznanja zaposlenim

Ob okrogli obletnici šole pa so podelili tudi posebna priznanja zaposlenim, ki so zaposleni v študijskem procestu na višji šoli že od prvega dne. Priznanja so prejeli Andreja Gerčer, Staška Buser, mag. Matoda Senica, Natalija Brečko in Mirko Pelc. Posebna priznanja zahvale pa so prejeli Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Občina Šentjur in ravnatelj mag. Branko Šket. V barvitem kulturnem programu so sodelovali Špela Novak na klavirju in Ana Šket s kitaristom Natkom Štigličem. Po končanem uradnem delu pa so goste in diplomante povabili na družabno pogostitev v prostore ŠCŠ. (Jure Godler).

Sorodne novice

Ima uporaba drona v kmetijstvu prihodnost?

Jure Godler

Jubilanti ŠCŠ, ki so šolanje končali pred 50 leti

Tjaša Ferlež

Šentjurčani najboljši v veterinarskem znanju

Jure Godler

Novi diplomanti ŠCŠ stopili na poslovno pot

Jure Godler

Aktivne počitnice na Šolskem centru Šentjur

Jure Godler

Zlati in diamantna maturantka na Šolskem centru Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več