29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

OŠ Hruševec Šentjur prejela »priznanje digitalna šola«

Ljubljana, 5. 10. 2021 – Na dan učiteljev je v Ljubljani, na Predstavništvu Evopske komisije v Sloveniji, na otvoritvenem dogodku »Uradna predstavitev orodja SELFIEforTEACHERS za samo-refleksijo«, Osnovna šola Hruševec Šentjur kot ena izmed prvih petih šol v Sloveniji na slovesni prireditvi prejela »priznanje digitalna šola«.

S pridobitvijo priznanja so dokazali, da uporabljajo evopsko orodje SELFIE za samorefleksijo, da so ocenili svoje prakse digitalnega učenja in poučevanja. Poleg tega pa so opredelili še področja, na katerih je mogoče še kaj izboljšati. Za dosego naziva evropske digitalne šole so morali pokazati močno vodstvo v digitalnem izobraževanju in zagotoviti zadosten dostop do virov in infrastrukture. Kot del prispevka je bila ocenjena tudi njihova šolska kultura, strategije poklicnega razvoja in učne prakse.

Ob priznanju nam je ravnatelj Robert Gajšek zaupal: “S pridobitvijo priznanja digitalna šola smo pridobiti potrditev, da smo na ustrezen način usmerjali našo »digitalno vizijo« ter jo prepoznavali kot pomemben segment izobraževanja v 21. stoletju. V prihodnosti jo bomo zato še nadgrajevali in se z njeno pomočjo spopadali z novimi izzivi.” 

»Pomembnost zavedanja sodobnosti in odzivanja na tehnologije, ki se vseskozi razvijajo, je na naši šoli prepoznana že več kot desetletje. Zaradi potreb po implementaciji sodobnih učnih okolij podprtih z IKT v pouk, smo tako skozi različne projekte kot tudi skozi našo skupno vizijo, da razvijemo digitalne kompetence tako pri učiteljih kot tudi pri učencih, ciljno usmerjali aktivnosti in razvijali učečo se skupnost,” je še dodala koordinatorica projekta in profesorica na hruševski šoli Manja Podgoršek Mesarec. 

Sorodne novice

Ani Mastnak in Slavku Škofu priznanje domače KS

ViP

Spominski znak za požrtvovalnost v roke gasilcev

Tjaša Ferlež

Trajnostna mobilnost: Pot v šolo je možna tudi s pešbusom

Jure Godler

OŠ Hruševec Šentjur v evropskem programu »Digital School Awards«

Jure Godler

Albina Karmuzel tudi med nominiranci “izjemne osebnosti” 2019

Jure Godler

“Kapljice” v samem vrhu svetovne fotografije

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več