0.7 C
Šentjur pri Celju
23/01/2022
sentjur.net

Osnovna šola Dramlje bo dobila novo kuhinjo

Šentjur, 12. 6. 2020 – Osnovna šola Dramlje je svojo energetsko sanacijo ovoja stavbe dočakala leta 2013. Takrat je občina investirala v zamenjavo stavbnega pohištva, kritine, izolacijo fasade in tal. Prejšnji način ogrevanja z oljem je nadomestil sistem za učinkovito rabo energije. V času energetske sanacije pa je kratko potegnila šolska kuhinja. Sicer so uredili prezračevanje in varčno napo, ostali deli kuhinje pa so ostali obstoječi. Drameljska kuhinja pa pripravlja hrano tako šolarjem in vrtčevskim otrokom.

Župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci, je na novinarski konferenci podpisal pogodbo z podjetjem Resalta d. o. o. iz Ljubljane, za rekonstrukcijo kuhinje z opremo in gradnjo prizidka. Nova predvidena kuhinja je locirana na mestu obstoječe z dodanimi prostori izven objekta. Transport hrane bo omogočen tudi s hidravljičnim dvigalom – ploščadjo. Preureditev kuhinje predvideva celotno preurejanje vseh obstoječih prostorov kuhinje, vključitev dodatnih prostorov – stopnišče in ureditev prostorov izven gabarita obstoječega objekta. Preuredili bodo tudi obstoječo shrambo v servisnem objektu za potrebe prostora za biološke odpadke.

Celotna investicija bo občino stala 314.000 evrov brez DDV. Dela se bodo pričela konec meseca junija, predviden zaključek pa bodo konca meseca avgusta. V OŠ Dramlje je vpisanih 240 otrok  v 14-tih oddelkih. Prav tako je v šoli 36 zaposlenih. “Pri samem opravljenju kuhinjskega dela je bilo zelo tesno, povezano z ogromno prilaganjanja kuharskega osebja. Prav tako imamo jedilnike ločene za vrtec in šolo. Nove investicije sem zelo vesela,” je še na koncu povedala ravnateljica OŠ Dramlje, Mirjana Aužner. (Jure Godler)

Sorodne novice

Hruševec bo varen pred visokimi vodami

Jure Godler

Podpisali pogodbo o ureditvi ceste Dolga Gora–Sladka Gora

Tjaša Ferlež

Zdravstveni dom Šentjur do novih ambulant

Jure Godler

Občina Šentjur bo tudi naprej podpirala naše gasilce

Jure Godler

Kmalu na Rifnik po prenovljeni cesti

Jure Godler

Dončić podpisal za Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več