18 C
Šentjur pri Celju
03/07/2020
sentjur.net

Ostajajo stabilen prvoligaš, novega trenerja še ni

Ponikva, 23. 6. 2016 – Občni zbor Košarkarskega kluba Šentjur je bil po končani sezoni povsem nekaj drugega kot občni zbor istega kluba lansko leto ob osvojitvi naslova državnih prvakov. Tudi tokrat so se vodstvo in podporniki zbrali na Mastenovih ribnikih, vendar se je tokrat zbrala le peščica tistih najbolj zvestih. Uspehe in neuspehe sezone je predstavil član uprave kluba Dušan Debenjak. Pohvalil je prvi del sezone, ki se je začel fantastično – z osvojitvijo superpokala in odličnim plasmanom na lestvici ABA-lige – bili so celo četrti. Žal pa so poškodbe preobrnile tok zmag in na koncu je ekipa pristala na zadnjem mestu lige in izpadla tudi za naslednjo sezono.

Vodstvo kluba še vedno ni našlo primernega trenerja, vendar pa so obljubili, da ne bodo storili takšne napake, kot so jo pred nekaj sezonami, ko se je na šentjurski klopi zamenjalo kar nekaj trenerjev in se na koncu borili za obstanek v ligi. V kolikor bodo zaključni dogovori uspešni, bo ime naslednika Dejana Mihevca znano v teh dneh. Vzpodbudno besedo je vodstvu vlil tudi predsednik kluba Iztok Špan, ki je obljubil, da lahko še vedno računajo na njegovo podporo in podporo njegovega podjetja Tajfun, ki je generalni pokrovitelj. Proračun lanske sezone je znašal okoli 640.000 evrov, večji del pa se je namenil za prevoze, plačevanje najema dvorane … Proračun za naslednjo sezono se bo razpolovil.

Vabilu na občni zbor sta se odzvala tudi nekdanji trener Dejan Mihevc in njegov pomočnik Stane Ožbej, ki bosta poslovno pot nadaljevala v Krki. Tja pa se je v nekaj dnevih preselilo kar nekaj nekdanjih igralcev Tajfuna – Sandi Čebular, Ceola Clark III … Prisotni so soglasno sprejeli vsa poročila. (Jure Godler)

 

Sorodne novice

PGD Lokarje: Zborovali mladi gasilci

Tjaša Ferlež

Mesec žensk na čelo društva Sveta Helena prinesel predsednico

ViP

Prihodnje leto praznujejo 75. letnico delovanja

Tjaša Ferlež

PGD Dobje: Humanitarnost pokazali s prostovoljnimi deli

Tjaša Ferlež

Damjana Čakš postala predsednica PGD Šentjur

Jure Godler

PGD Planina: V načrtu je nov gasilski dom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več