3.2 C
Šentjur pri Celju
01/12/2022
sentjur.net

Osvojili so sončno Resevno

Šentjur, 7. 4. 2019 – Športna zveza Šentjur že nekaj let zapored organizira prireditev Resevna, kjer se na šentjurski najvišji hrib podajo pohodniki, tekači in tudi kolesarji. Oblačno in megleno nedeljsko vreme je povzročilo, da je marsikdo ostal doma, zato se je na štartu pohoda zbralo le 45 pohodnikov, kar je nekaj manj kot lansko leto. “Na Resevni nas čaka sonce in lepo vreme,” je vzpodbujal pohodnike predsednik ŠZŠ Klemen Zdolšek. “Ta pohod je postal tradicionalni, saj smo ga organizirali že četrto leto, verjamem pa, da bomo to tradicijo tudi nadaljevali,” je v nagovoru pohodnikom dodal Zdolšek. Pohod je vodil Peter Jevšnik.

Drugi dve skupni, ki sta se na štartu zbrali, so bili kolesarji in tekači. Na Resevno je teklo kar devet tekačev. Najhitrejši je bil David Plevnik pred Alešem Doboviškom in Srečom Črepom. V ženski kategoriji pa je zmagala Ana Majcen. Plevnik je Resevno osvojil v 23 minutah in 24 sekundah. Istočasno je za spremljevalnim vozilom izpred OŠ Hruševec Šentjur začelo goniti pedala kar 18 kolesarjev. Kot je bilo pričakovati, je bil prvi na vrhu naš profesionalni kolesar Urban Ferenčak. Za vzpon je potreboval 20 minut in 26 sekund. Za njim sta Resevno osvojila Rajko Zvonar in Jernej Pepevnik. Med kolesarkami je že drugo leto zapored zmagala Sara Frece. Vsi prvi so poboljšali uradne rekorde prejšnjih let. Zmagovalci so svoje ime dobili vgravirano tudi na prehodnem pokalu, ki si ga je možno ogledati na Resevni. Pri pohodnikih so na cilju razglasili najizkušenejšo žensko in moškega, ki je sodeloval pri pohodu, najmlajši udeleženki ter najštevilčnejše družine s štirikrat po 4 družinskih članov.

(Jure Godler, foto: Jure Godler, Športna zveza Šentjur)

Sorodne novice

S Ponikve peš na Kebelj že tradicionalno

Tjaša Ferlež

Guzejev pohod letos po dobjanski poti

Tjaša Ferlež

Občina bo pomagala pri prenovi doma na Resevni

ViP

45. pohod po krajevni skupnosti Ponikva

Tjaša Ferlež

Prvomajska Resevna v duhu obnove planinskega doma

Jure Godler

Padlim borcem na Resevni se je poklonila množica obiskovalcev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več